Na moim laptopie mam obecnie windows 10 i zainstalowaną najnowszą wersje flash playera. Używam przeglądarki Firefox i wszystkie filmiki vod, YouTube i inne na stronkach działają mi dobrze. Natomiast filmiki tego typu:
a) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
b) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
c) Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Powodują one u mnie zacinanie się lekkie. Słychać głos jak mówią, natomiast inaczej jakby ruszają ustami niż powinni to robić. Obraz idzie tak jakby klatka po klatce. Opóźnienie jest może jakieś 3 sekundy, coś takiego.
Mam wersje firefox 36.04. Czy może mi ktoś pomóc problem rozwiązać ? by filmiki chodziły mi płynnie.
Zacinanie się filmików na przeglądarce Firefox
-
- Gedo
Te filmy tak mają. Nic nie zrobisz. To nie jest tak tylko u Ciebie. Możesz polepszyć odtwarzanie instalując odpowiedni kodek Google VP8 Video For Windows codec. Wpisz w wyszukiwarkę "goggle vp8vfw download" i pobierz z pierwszego linka.
A było to w tym temacie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Onet, to najbardziej napakowana strona malware i szpiegostwem. Stąd błędy...
A było to w tym temacie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Onet, to najbardziej napakowana strona malware i szpiegostwem. Stąd błędy...
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
-
I to mi polepszy działanie tych filmików ? ty tego używasz ?
Wolałbym bez tego sterownika. Bo jak wcześniej działało bez tego sterownika to teraz też musi. Tylko powiedz mi jak to zrobić ? co włączyć w firefoksie żeby mi to działało ?
W przeglądarce Internet Explorer 11 wymienione filmiki działają mi bardzo dobrze tak jak powinny.
Tylko w firefoxie nie

Wolałbym bez tego sterownika. Bo jak wcześniej działało bez tego sterownika to teraz też musi. Tylko powiedz mi jak to zrobić ? co włączyć w firefoksie żeby mi to działało ?
W przeglądarce Internet Explorer 11 wymienione filmiki działają mi bardzo dobrze tak jak powinny.
Tylko w firefoxie nie

- rozmus
Po prostu wyłącz we wtyczkach FF Shockwave Flash (ustaw na nigdy nie aktywuj) i włączy ci się na Onecie odtwarzacz domyślny.
Na nim będzie wszystko dobrze.
Na nim będzie wszystko dobrze.
-
Teraz jest dobrze, tylko pytanie czy jest to dobre rozwiązanie problemu ?
Bo np. sprawdzałem teraz i niektóre filmiki przy tym ustawieniu. np ten: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zamiast filmu mam napis: "Nieobsługiwany format wideo lub typ MIME."
I film nie idzie. Jak to naprawić ?
Bo np. sprawdzałem teraz i niektóre filmiki przy tym ustawieniu. np ten: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zamiast filmu mam napis: "Nieobsługiwany format wideo lub typ MIME."
I film nie idzie. Jak to naprawić ?
- rozmus
Akurat na CDA, niektóre filmy nie mają jeszcze przekodowane i niestety trzeba ponownie włączać wtyczkę Flash.
Taki już urok niektórych stron.
Taki już urok niektórych stron.
-
A nie da się tego jakoś zrobić bez zbędnego właczania i wylaczania wtyczki flash ?
Chodzi mi o to, żeby na stałe to zrobić i żeby działało wszystko.
Chodzi mi o to, żeby na stałe to zrobić i żeby działało wszystko.
- rozmus
Tych fimów i stron obecnie jest coraz mniej, ale jednak jeszcze są.
Ja nie znam innego sposobu, żeby płynnie oglądać filmy we Flashu na FF.
Jedynie w HTML są dobrze odtwarzane na moim sprzęcie.
Nie znam innego sposobu konfiguracji przeglądarki, aby przy włączonej wtyczce flash (pytaj o aktywację) włączał się odtwarzacz domyślny a kiedy jest materiał tylko we flashu pytał o wtyczkę.
Tak nie działa.
Po prostu wówczas nie uruchamia się domyślny odtwarzacz.
Tylko na You Tube włącza się domyślny odtwarzacz, nawet przy włączonej wtyczce flash (pytaj o aktywację).
To już zależy od tego jak strona to rozwiązuje.
Jeśli jest potrzeba oglądnięcia we flashu to oglądam na Chrome.
Ja tylko takie rozwiązanie znalazłem.
Ja nie znam innego sposobu, żeby płynnie oglądać filmy we Flashu na FF.
Jedynie w HTML są dobrze odtwarzane na moim sprzęcie.
Nie znam innego sposobu konfiguracji przeglądarki, aby przy włączonej wtyczce flash (pytaj o aktywację) włączał się odtwarzacz domyślny a kiedy jest materiał tylko we flashu pytał o wtyczkę.
Tak nie działa.
Po prostu wówczas nie uruchamia się domyślny odtwarzacz.
Tylko na You Tube włącza się domyślny odtwarzacz, nawet przy włączonej wtyczce flash (pytaj o aktywację).
To już zależy od tego jak strona to rozwiązuje.
Jeśli jest potrzeba oglądnięcia we flashu to oglądam na Chrome.
Ja tylko takie rozwiązanie znalazłem.
-
Jeszcze ja sam będę umial sobie to przełaczyc w przeglądarce FF, ale ciężko to będzie zrobić drugiej osobie, która tez z niej korzysta. Co mi radzisz dobrego ?
- rozmus
No to zależy z jakich stron korzystasz.
You Tube już jest w całości w HTML5.
Na CDA są tylko sporadyczne starsze tytuły chyba jeszcze we flashu.
Poza tym jeśli chcesz odtwarzać wszystko jednak jeszcze (oprócz oczywiście You Tube) we flashu
to pomyśl nad Chrome.
Tyle, że Chrome z kolei nie obsługuje już wtyczki Silverlight oraz Javy i nie będą działały niektóre serwisy VOD i czaty.
No tak już porobili.
Flash ma coraz większe wymagania i niestety na starszych sprzętach powoli się już wykrzacza.
Jeszcze jako tako chodzi w Chrome.
Nie potrzebujesz wówczas w ogóle instalować Flash Playera w systemie, bo Chrome ma już go w sobie.
Poza tym masz chyba Windows 10 więc zobacz jak sprawa przedstawia się w Edge czy też Internet Explorer11.
Mają też flasha w sobie, więc może to jest rozwiązaniem.
Możliwe, że w Edge wszystko we flashu i pozostałe będzie ci dobrze odtwarzało.
Tak ją zachwalają.
Teraz doczytałem, że w IE11 działa ci wszystko świetnie, więc to chyba najlepsze wyjście.
You Tube już jest w całości w HTML5.
Na CDA są tylko sporadyczne starsze tytuły chyba jeszcze we flashu.
Poza tym jeśli chcesz odtwarzać wszystko jednak jeszcze (oprócz oczywiście You Tube) we flashu
to pomyśl nad Chrome.
Tyle, że Chrome z kolei nie obsługuje już wtyczki Silverlight oraz Javy i nie będą działały niektóre serwisy VOD i czaty.
No tak już porobili.
Flash ma coraz większe wymagania i niestety na starszych sprzętach powoli się już wykrzacza.
Jeszcze jako tako chodzi w Chrome.
Nie potrzebujesz wówczas w ogóle instalować Flash Playera w systemie, bo Chrome ma już go w sobie.
Poza tym masz chyba Windows 10 więc zobacz jak sprawa przedstawia się w Edge czy też Internet Explorer11.
Mają też flasha w sobie, więc może to jest rozwiązaniem.
Możliwe, że w Edge wszystko we flashu i pozostałe będzie ci dobrze odtwarzało.
Tak ją zachwalają.
Teraz doczytałem, że w IE11 działa ci wszystko świetnie, więc to chyba najlepsze wyjście.
-
Dalej mi nie nie działają te filmy na firefox. Cały czas mi tną filmiki i nie chcą działać płynnie tak jak powinny.
Może mi ktoś pomóc problem rozwiązać ??
Może mi ktoś pomóc problem rozwiązać ??
-
- Reklama