Zalalem laptopa...
-
Zalalem laptopa...
Witam, dziś przypadkiem zalałem laptopa ASUS X750JB, woda z żelazka się wylała... Otworzyłem go i wieje wiatrakiem na niego ale nie włącza się (raz próbowałem zanim zauważyłem wodę w ogóle). Moje pytanie do Was: z jaką kwotą powinienem się liczyć jeśli miałbym wymieniać płytę główną? Po drugie nie rozbieralem nigdy laptopa i nie wiem jak mam podłączyć taśmę od klawiatury... pozostałe 2 wchodzą w te "zapinki" a do klawiatury nic nie widzę... Pomocy
-
Zalalem laptopa...
1/ wyjmij baterię i nie uruchamiaj laptopa,
2/ wyciągnij płytę główną, weź szczoteczkę do zębów i izopropanol i dokładnie wyczyść, żeby się nie rozwinęła korozja.
3/ klawiaturę też się wpina w zapinkę.
4/ jeżeli mimo wszystko laptop się nie uruchomi, oddaj płytę do naprawy do jakiegoś serwisu elektronicznego - będzie dużo taniej niż kupować nową.
5/ Pamiętaj, że kupując używaną płytę dużo ryzykujesz - łatwo trafić na tanią płytę po byle jakiej naprawie, która się szybko znowu zepsuje. Lepiej kupić płytę droższą w profesjonalnym serwisie albo u jakiegoś renomowanego sprzedawcy.
2/ wyciągnij płytę główną, weź szczoteczkę do zębów i izopropanol i dokładnie wyczyść, żeby się nie rozwinęła korozja.
3/ klawiaturę też się wpina w zapinkę.
4/ jeżeli mimo wszystko laptop się nie uruchomi, oddaj płytę do naprawy do jakiegoś serwisu elektronicznego - będzie dużo taniej niż kupować nową.
5/ Pamiętaj, że kupując używaną płytę dużo ryzykujesz - łatwo trafić na tanią płytę po byle jakiej naprawie, która się szybko znowu zepsuje. Lepiej kupić płytę droższą w profesjonalnym serwisie albo u jakiegoś renomowanego sprzedawcy.
Serwis komputerowy i RTV
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
Odzyskiwanie danych
Naprawy elektroniczne
-
- Reklama