Zalany laptop
-
Zalany laptop
Witam wczoraj wylało mi się trochę oranżady na laptopa mniej więcej 20mililitrów w jednym miejscu. Szybko zacząłem ścierać ale to nie pomogło od razu po zalaniu przestały działać klawisze zalane:home ,pg up itd. i oddalone 6,7,b,n. Na całą noc zostawiłem koło kaloryfera. Rano ciągle nie działały , a po paru godzinach przestały działać z,x,c,v,b,n,m,<,>,? , shift oraz spacja. Chciałem go rozkręcić ale boje się że coś popsuje. Co mam zrobić aby nie dawać go do naprawy czy to jest konieczne?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zalany laptop
Oranżada, pepsi i inne to kwas węglowy. Niestety nie działają dobrze na elektronikę, więc w tej chwili odradzam włączanie tego komputera. Ponadto na 99% w środku jeszcze jest płyn, a więc może dojść do zwarcia. Pozbycie się płynu jest sytuacją wręcz priorytetową.
Nie ma wyjścia i albo serwis albo rozbieranie na własne ryzyko. Przy swojej działalności warto zaopatrzyć się w tzw service manual, nie User Manual czyli książkę użytkownika, a książkę serwisową. Ona pokaże jak się gdzie dostać. Ale to robisz tylko na własną odpowiedzialność. My możemy tylko doradzać.
Ważna kwestia, nie podłączaj zasilania i wyciągnij baterię.
Nie ma wyjścia i albo serwis albo rozbieranie na własne ryzyko. Przy swojej działalności warto zaopatrzyć się w tzw service manual, nie User Manual czyli książkę użytkownika, a książkę serwisową. Ona pokaże jak się gdzie dostać. Ale to robisz tylko na własną odpowiedzialność. My możemy tylko doradzać.
Ważna kwestia, nie podłączaj zasilania i wyciągnij baterię.
- greh
- Kontaktowanie:
Zalany laptop
Na Twoim miejscu oddałbym do serwisu.
Wiem coś o tym... Też niedawno miałem taką przygodę, ale nie z oranżadą tylko z... piwem miodowym.
Skończyło się na wymianie klawiatury.
Wiem coś o tym... Też niedawno miałem taką przygodę, ale nie z oranżadą tylko z... piwem miodowym.

Skończyło się na wymianie klawiatury.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Zignorowanie PW od moda powoduje chorobę, zwaną żółtaczką.
Ludzie! Piszcie po polsku. Jest różnica czy robisz komuś ŁASKĘ, czy LASKE.
-
Zalany laptop
Jakie mogą być koszty wymiany lub naprawy??
- greh
- Kontaktowanie:
Zalany laptop
Ja płaciłem ok. 120 zł.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
- Reklama