Zamiast pobierania plików programem IDM pobiera przeglądarka
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Nie wiem co jest grane ponieważ program "Internet Download Manager" 6.16 wersja nie pobiera automatycznie plików z neta tylko przeglądarki pobierają, i nie wiem co jest. 

Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- LupeR
Trzeba włączyć materiał aby pokazało się okienko pobierania, wtedy przez te okno pobierasz plik.
P.S Ja nie chciał bym mieć narzędzia które ma takie uprawnienia

P.S Ja nie chciał bym mieć narzędzia które ma takie uprawnienia

Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK
- robiwielki
- Kontaktowanie:

- stukot
Ja używam Internet Download Accelerator, ale nie jest idealny...
Najnowszy Firefox przyblokowuje od niego wtyczkę i muszę zezwalać na jej uruchomienie, na szczęście jest opcja zapamiętywania...
Ponadto należy usunąć niektóre rozszerzenia od niego, w tym niepotrzebnego toolbara i on po pobraniu łączy się pewną stronką, gdzie są statystyki pobrań i trzeba zmienić coś w jego ustawieniach, aby nie wysyłał danych o naszych pobraniach, itp. (Napisałam o tym więcej, w jednym temacie o akceleratorach pobierania plików: oprogramowanie/akceleratory-pobierania-plikow-t28883.html ).
Najnowszy Firefox przyblokowuje od niego wtyczkę i muszę zezwalać na jej uruchomienie, na szczęście jest opcja zapamiętywania...
Ponadto należy usunąć niektóre rozszerzenia od niego, w tym niepotrzebnego toolbara i on po pobraniu łączy się pewną stronką, gdzie są statystyki pobrań i trzeba zmienić coś w jego ustawieniach, aby nie wysyłał danych o naszych pobraniach, itp. (Napisałam o tym więcej, w jednym temacie o akceleratorach pobierania plików: oprogramowanie/akceleratory-pobierania-plikow-t28883.html ).
Pozdrawiam, Joanna
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
No nie wiem czy ten program "Internet Download Accelerato" dorównuje IDM, a chociaż przykładowy portal "Chomikuj.pl" ściąga przeglądarka a nie ten program. A na przykład "http://www.nvidia.pl/Download/index.aspx?lang=pl" ściąga dobrze. Tylko za każdym razem pojawia się stronka "http://idatop.com/ida/goback.htm". I nie wiem, czy jest sposób na to ???
-- 13 lip 2014, 23:27 --
Czyżby to było pod IE ??
-- 13 lip 2014, 23:40 --
E chyba ktoś sobie jaja robi. Przecież nawet IE ściąga samo, a nie "Internet Download Accelerato"
np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 15 lip 2014, 16:00 --
to nie polecacie programu "IDM" ponieważ instalując go dajesz pozwolenie na ingerencje programy to twoich zasobów w postaci wszystkich danych oraz odwiedzanych witrynach. Nawet jeśli jesteś chroniony ??
.
Nawet tego nie zauważyłem i go używałem, a jeśli nawet to kto by chciał przeglądać moje dane, przecież nie ma po co. Żeby sobie zobaczyć gdzie chodzę po internecie czy sobie pooglądać co mam na dysku .
-- 13 lip 2014, 23:27 --
Czyżby to było pod IE ??
-- 13 lip 2014, 23:40 --
E chyba ktoś sobie jaja robi. Przecież nawet IE ściąga samo, a nie "Internet Download Accelerato"
np. Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-- 15 lip 2014, 16:00 --
to nie polecacie programu "IDM" ponieważ instalując go dajesz pozwolenie na ingerencje programy to twoich zasobów w postaci wszystkich danych oraz odwiedzanych witrynach. Nawet jeśli jesteś chroniony ??

Nawet tego nie zauważyłem i go używałem, a jeśli nawet to kto by chciał przeglądać moje dane, przecież nie ma po co. Żeby sobie zobaczyć gdzie chodzę po internecie czy sobie pooglądać co mam na dysku .

- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nawet tego nie zauważyłem i go używałem, a jeśli nawet to kto by chciał przeglądać moje dane, przecież nie ma po co.
Zazwyczaj tylko dla lepszych reklam.
- robiwielki
- Kontaktowanie:
cosik_ktosik pisze:Zazwyczaj tylko dla lepszych reklam.
Jeśli chodzi o reklamy w necie, to i tak nie widzę reklam bo są przyblokowane

- XMan
Obecnie nie używam żadnego akceleratora do pobierania plików.
Kiedyś miałem kilka ale zauważyłem że mogą być niebezpieczne, bywają różne problemy oraz zaśmiecają komputer i przez to za wiele nie przyśpieszają ściąganie plików.
Wszystko zależy od łącza.
Do Firefox zainstalowałem jedynie Download Manager Tweak:
Jest w języku polskim.
Zaktualizuj Firefox
Kiedyś miałem kilka ale zauważyłem że mogą być niebezpieczne, bywają różne problemy oraz zaśmiecają komputer i przez to za wiele nie przyśpieszają ściąganie plików.
Wszystko zależy od łącza.
Do Firefox zainstalowałem jedynie Download Manager Tweak:
Jest w języku polskim.
Zaktualizuj Firefox

- robiwielki
- Kontaktowanie:
dzięki wielki na razie testuje "Internet Download Accelerato" jak skończę to zobaczę "Download Manager Tweak" 
-- 20 lip 2014, 11:46 --
Testuje ten program "Internet Download Accelerato" i wynika ze nawet jeśli nie pobierze całości a przerwie neta to zaczyna od nowa. Po mino tego że jak zaznaczona jest opcja "Wznawiaj pobieranie, jeśli nastąpi rozłączenie lub nastąpi błąd serwera" I w czym leży problem ??

-- 20 lip 2014, 11:46 --
Testuje ten program "Internet Download Accelerato" i wynika ze nawet jeśli nie pobierze całości a przerwie neta to zaczyna od nowa. Po mino tego że jak zaznaczona jest opcja "Wznawiaj pobieranie, jeśli nastąpi rozłączenie lub nastąpi błąd serwera" I w czym leży problem ??
-
- Reklama