Zanikanie sygnału - Wifi

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
qwerty

Użytkownik

Zanikanie sygnału - Wifi

Post13 mar 2011, 13:46

Witam od przedwczoraj mam problem otóż gdy włączę laptopa łącze się przez wifi internet chodzi ale co jakies 10-15 minut sygnał zanika na jakieś 20 sekund np. gram w gry i nagle nie mogę się ruszyć wiecie może czym to jest spowodowane ? może rozwiązanie jest żebym łączył się przez wifi nie programem tylko od razu tylko właśnie nie wiem jak to zrobić . proszę o pomoc

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Zanikanie sygnału - Wifi

Post13 mar 2011, 19:37

Witam, łączysz się najpierw ze swoim routerem? Opisz trochę sieć swoją i jakiego Masz dostawcę.

Jak przez router to w opcjach powinno być utrzymywanie ciągłe Internetu, zamiast wznawiania na żądanie. Warto to ustawić.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Zanikanie sygnału - Wifi

Post13 mar 2011, 23:56

Taka sytuacja może występować też podczas przelączania się karty w stan niskiego poboru energii. W zaawansowanych opcjach sterownika karty WiFI musiałbyś upewnić się także, czy jest ustawiona pełna wydajność. Podaj szczegóły co do sposobu łączenia się z siecią, model karty sieciowej w lapku oraz jaki system operacyjny i wersję sterownika.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”