Zawias komputera podczas gry w BF3 i BFplay4free

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
rdk89

Użytkownik

Post14 cze 2013, 19:38

Witam, od jakiegoś czasu mam problem podczas gry w BF3, mianowicie po ok 20-40 min zawiesza mi się komp a w słuchawkach słyszę buczenie(nie wiem czy to ma jakieś znaczenie:P). Gdy na początku kupiłem BF3 wszystko było ok, po jakimś czasie przestałem grać bo mi się znudził, potem wróciłem do gry i zaczęły się dziać takie rzeczy.
Kompa mam dosyć starego 5 lat, nie mam z niczym innym problemy tylko z BF3. Crysis 2, Sleeping Dogs, Batman:Arkham City chodziły bez żadnych problemów. A jeśli myślicie że to temperatury to też nie to, nawet ostatnio czyściłem i smarowałem pastą termo-przewodzącą karte graficzną nic to nie dało(temp spadła z 82 w stresie do 72) gpu utrzymuje się na 59-72 stopni a procek 44-60.
Specyfikacja mojego kompa:
Procek: intel core quad q66oo 2,4 GHz
płyta:Gigabite EP31-DS3L
RAM: 4 GB DDR 2
KARTA GRAFICZNA:Radeon 4870 512MB/256 Bit
Czy ktoś poza kupnem nowego kompa ma jakiś pomysł? Byłbym dozgonnie wdzięczny za sugestie :)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc

Awatar użytkownika
LupeR

Globalny Moderator

Post14 cze 2013, 21:32

Zmniejsz ustawienia w grze i zobacz czy problem nadal występuje, jak tak to przeinstaluj ją aby wykluczyć problem z grą.
Czarna lista zasilaczy + lista polecanych --> KLIK

rdk89

Użytkownik

Post18 cze 2013, 01:33

Gram na minimalnych a co do reinstalacji to wydaję mi się to bez sensu bo taj jak mówiłem grę kupiłem 2 lata temu, grałem przez jakiś czas później przestałem i między czasie reinstalowałem system potem po jakimś czasie zainstalowałem gre i miałem też takie zwisy później to odinstalowałem i teraz po jakimś pół roku albo dłużej zainstalowałem jeszcze raz no i niestety(między czasie chyba też robiłem reinstal windy) dzieje się to samo. Kolega mi podsunął pomysł żeby poszukać najnowsze sterowniki do karty. Zobaczymy czy coś to da.
Dzięki za pomoc.
Pozdrawiam.

-- 18 cze 2013, 01:33 --

Niestety nic to nie dało. Jakieś pomysły?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post29 cze 2013, 22:26

Po błędzie zobacz do dziennika podglądu zdarzeń, tam są wypisane błędy jakie zachodzą w systemie operacyjnym.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”