Zawieszony komputer świeżo po formacie.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Maniuś

Użytkownik

Post30 kwie 2012, 10:08

Zrobię to jutro. Przed chwilą skończyłem film, nie mogłem go nawet dokończyć, bo musiałem trzy razy resetować komputer w przeciągu godziny. Powoli doprowadza mnie to do szału, dajcie mi jakiś sprawny sterownik, proszę was.

-- 30 kwi 2012, 09:08 --

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Temperatura ciągle szła w górę, zaczynając od 50 do 70 stopni. Przed wykonaniem testu przeczyściłem od wewnątrz komputer, wiatraczek od karty graficznej i ogólny.

Awatar użytkownika
djarta

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post30 kwie 2012, 10:24

Jeżeli szła do 70 i więcej już nie było to temperatura karty graficznej jest w porządku.

Maniuś

Użytkownik

Post30 kwie 2012, 11:06

Więc wszystko wskazuje na zły sterownik. Poczekam na jakiś konkretny, bo sam dobieram ciągle nieobejmującą mojej karty.

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post30 kwie 2012, 11:23

Wejdź w:
Prawym przyciskiem myszki na pulpicie => Personalizuj => przycisk Kolor okna => odhacz Włącz przezroczystość => Zapisz zmiany
Sprawdź czy jest poprawa.

Jeżeli powyższe nie pomoże, wyłącz na próbę tryb Aero:
Prawym przyciskiem myszki na Komputer => Właściwości => Zaawansowane ustawienia systemu => zakładka Zaawansowane => w sekcji Wydajność przycisk Ustawienia => zakładka Efekty wizualne => zaznacz Niestandardowe => odhacz wszystkie pozycje i zaznacz wyłącznie:
=> Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu
=> Użyj wizualnych stylów okien i przycisków
=> Wygładź krawędzie czcionek ekranowych

=> Ok => Zastosuj, Ok

Jeżeli również to nie pomoże, to odinstaluj obecny sterownik karty graficznej poprzez Programy i funkcje:
=> AMD Catalyst Install Manager

Teraz bez ponownego uruchamiania komputera odinstaluj kartę graficzną z Menadżera Urządzeń oraz zastosuj program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, aby usunąć pozostałości po sterownikach.
Dopiero teraz uruchom ponownie komputer.

Zainstaluj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Maniuś

Użytkownik

Post01 maja 2012, 16:29

Ok. Sprawdzę to wszystko i dam znać.

-- 30 kwi 2012, 12:57 --

Ok. Sprawdzę to wszystko i dam znać.

-- 01 maja 2012, 15:29 --

Dostosowałem się do dwóch pierwszych poleceń, podczas oglądania filmu raz spowolnił mi się maksymalnie, dźwięk także, wyglądało to jakby ktoś dodał efekt spowalniający, po resecie wszystko było w porządku.

Odbiegając nieco od tematu. Jak mam ustawić podgląd zdjęć? Przykładowo po ściągnięciu dowolnego obrazka widzę jakieś kwiatki zamiast miniaturki tego zdjęcia, jest to dla mnie istotne ponieważ posiadam dużą ilość zdjęć, które często przeglądam.

Druga sprawa to brak możliwości wypakowania programem winrar. Mam tak zwaną bibliotekę, klikam prawym i szukam opcji "wypakuj tutaj", niestety takiej nie ma i muszę wszystko robić ręcznie. Na dłuższą metę to także jest uciążliwe. Przeinstalowałem program, bez skutku.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post01 maja 2012, 16:42

Maniuś pisze:Odbiegając nieco od tematu. Jak mam ustawić podgląd zdjęć? Przykładowo po ściągnięciu dowolnego obrazka widzę jakieś kwiatki zamiast miniaturki tego zdjęcia, jest to dla mnie istotne ponieważ posiadam dużą ilość zdjęć, które często przeglądam.

Tutaj chyba należy zmienić widok, ja również mam kwiatki przy fotkach ja mam ustawiony widok ikon na szczegóły a jak zmienie na kafelki to mam podgląd zdjęcia.

Maniuś pisze:Druga sprawa to brak możliwości wypakowania programem winrar. Mam tak zwaną bibliotekę, klikam prawym i szukam opcji "wypakuj tutaj", niestety takiej nie ma i muszę wszystko robić ręcznie. Na dłuższą metę to także jest uciążliwe. Przeinstalowałem program, bez skutku.

Sprawdz w opcjach:

Maniuś

Użytkownik

Post02 maja 2012, 17:32

djkamil09061991 pisze:Tutaj chyba należy zmienić widok, ja również mam kwiatki przy fotkach ja mam ustawiony widok ikon na szczegóły a jak zmienie na kafelki to mam podgląd zdjęcia.

Nie pomogło.

djkamil09061991 pisze:Sprawdz w opcjach:

Było zaznaczone, nawet odznaczyłem i zaznaczyłem ponownie - to samo jak wyżej, nie pomogło.

-- 02 maja 2012, 16:32 --

seba86mu pisze:Wejdź w:
Prawym przyciskiem myszki na pulpicie => Personalizuj => przycisk Kolor okna => odhacz Włącz przezroczystość => Zapisz zmiany
Sprawdź czy jest poprawa.

Jeżeli powyższe nie pomoże, wyłącz na próbę tryb Aero:
Prawym przyciskiem myszki na Komputer => Właściwości => Zaawansowane ustawienia systemu => zakładka Zaawansowane => w sekcji Wydajność przycisk Ustawienia => zakładka Efekty wizualne => zaznacz Niestandardowe => odhacz wszystkie pozycje i zaznacz wyłącznie:
=> Użyj cieni dla etykiet ikon pulpitu
=> Użyj wizualnych stylów okien i przycisków
=> Wygładź krawędzie czcionek ekranowych

=> Ok => Zastosuj, Ok

Jeżeli również to nie pomoże, to odinstaluj obecny sterownik karty graficznej poprzez Programy i funkcje:
=> AMD Catalyst Install Manager

Teraz bez ponownego uruchamiania komputera odinstaluj kartę graficzną z Menadżera Urządzeń oraz zastosuj program => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników, aby usunąć pozostałości po sterownikach.
Dopiero teraz uruchom ponownie komputer.

Zainstaluj => Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Wykonałem wszystkie polecenia, ale i tak trafiłem na jednego laga podczas oglądania filmu. Cholera, nie wiem co to może być.

• Reklama

Wróć do „Problemy”