Zbędne wtyczki w przeglądarkach.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post01 sie 2013, 21:05

Mam kilka zbędnych wtyczek.

W Firefox:
- Advanced SysteCare 6,
- Advanced SystemCare 6 Opera Plugin,
- NVIDIA 3D Vision (dwa razy),
- Google Earth Plugin,
- Google Update,
- Picassa,
- Nokia Suite Enabler Plugin (jak jest potrzebny, to niech zostanie).

W IE mam niechcianą wtyczkę: Visual IP Trace.

Jak je pousuwać? :mrgreen:

No i nie wiem, czy udało mi się uniknąć dodania do Autostart i harmonogramu zadań nowych programów, w tym tych od IObit.

Aby nie być gołosłowną lub nie kazać Wam wróżyć z fusów:

OTL: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Extras: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Autoruns:

Kod: Zaznacz cały

http://speedy.sh/qDCX2/AutoRuns.7z

Na pewno z Autostart nie chcę usuwać: CursorFX, programów do ochrony, rozszerzeń do IE... Nie chcę wyrzucać usługi Google Update, ustawiłam ją na tryb ręczny.

Chcę tylko usunąć niepożądane zmiany, po instalacji produktów firmy Google- wtyczki do przeglądarek, oraz IObit.

Nie chcę pełnej optymalizacji. Jednak zbędne programy firmy Microsoft chętnie wyrzucę z Autostart i ich zbędne usługi.

Chyba że jest jakaś infekcja.

Chcę też usunąć Bing z IE 64-bit...

Czyli chyba to:

IE:[b]64bit:[/b] - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE:[b]64bit:[/b] - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = http://www.bing.com/search?q={searchTerms}&FORM=IE8SRC
IE - HKLM\..\SearchScopes,DefaultScope = {0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}
IE - HKLM\..\SearchScopes\{0633EE93-D776-472f-A0FF-E1416B8B2E3A}: "URL" = http://www.bing.com/search?q={searchTerms}&FORM=IE8SRC

IE - HKU\.DEFAULT\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyEnable" = 0

IE - HKU\S-1-5-18\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Internet Settings: "ProxyEnable" = 0

Moja strona startowa w IE to: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Do kasacji jest chyba to:

FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@docu-track.com/PDF-XChange Viewer Plugin,version=1.0,application/pdf:  File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@Google.com/GoogleEarthPlugin: C:\Program Files (x86)\Google\Google Earth\plugin\npgeplugin.dll (Google)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@google.com/npPicasa3,version=3.0.0: C:\Program Files (x86)\Google\Picasa3\npPicasa3.dll (Google, Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@IObit.com/np_Asc_Plugin: C:\Program Files (x86)\IObit\Advanced SystemCare 6\BrowerProtect\np_Asc_plugin.dll (IObit)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@microsoft.com/GENUINE: disabled File not found
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@nokia.com/EnablerPlugin: C:\Program Files (x86)\Nokia\Nokia Suite\npNokiaSuiteEnabler.dll ( )
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@nvidia.com/3DVision: C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\3D Vision\npnv3dv.dll (NVIDIA Corporation)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@nvidia.com/3DVisionStreaming: C:\Program Files (x86)\NVIDIA Corporation\3D Vision\npnv3dvstreaming.dll (NVIDIA Corporation)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=3: C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.21.153\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
FF - HKLM\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=9: C:\Program Files (x86)\Google\Update\1.3.21.153\npGoogleUpdate3.dll (Google Inc.)
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=3:  File not found
FF - HKCU\Software\MozillaPlugins\@tools.google.com/Google Update;version=9:  File not found

Wtyczki od DVDVideoSoft są przeze mnie pożądane- sama je zainstalowałam. Oraz IplexToALLPlayer.

Czy to można wyrzucić?

O4 - HKU\S-1-5-19..\Run: [Sidebar] C:\Program Files (x86)\Windows Sidebar\Sidebar.exe (Microsoft Corporation)
O4 - HKU\S-1-5-20..\Run: [Sidebar] C:\Program Files (x86)\Windows Sidebar\Sidebar.exe (Microsoft Corporation)
O4 - HKU\S-1-5-19..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found
O4 - HKU\S-1-5-20..\RunOnce: [mctadmin] C:\Windows\System32\mctadmin.exe File not found

Oraz alternatywne strumienie danych, utworzone przez IE:

@Alternate Data Stream - 201 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:07BF512B
@Alternate Data Stream - 193 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:905844AA
@Alternate Data Stream - 188 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:B9C96218
@Alternate Data Stream - 173 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:F8B88761
@Alternate Data Stream - 173 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:1CE11B51
@Alternate Data Stream - 154 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:9341E0C6
@Alternate Data Stream - 119 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:5C321E34
@Alternate Data Stream - 100 bytes -> C:\ProgramData\TEMP:EBC2DB92

Sama nie chcę nic usuwać, bo nie chcę nic sknocić. :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post01 sie 2013, 23:13

stukot pisze:Sama nie chcę nic usuwać, bo nie chcę nic sknocić. :mrgreen:

To nie usuwaj - usuwanie może być czasem szkodliwe lub nie wskazane :D Powierz to fachowcom .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Awatar użytkownika
stukot

VIP+

Post06 sie 2013, 18:19

Okey, co mogę bezpiecznie usunąć? :mrgreen:
Pozdrawiam, Joanna

Format to nie rozwiązanie, tylko kapitulacja.

• Reklama

Wróć do „Problemy”