Witam, na sylwestra na laptopa mojego kolegi zostało wylane piwo, na klawiature . Przez pare godzin nie działała mu klawiatura, następnie zaczęła działać. Po kilkudziestu godzinach za to zepsuł mu się ekran. Jest dźwięk, lecz w ogóle nic nie wyświetla, pusto, czarny ekran. Był w komisie i powiedzieli mu że może być to problem z taśmą lub z matrycą ja osobiście się na tym nie znam. Powiedzieli także że jeśli to taśma to zapłaci tysiąc lub 1.5 tysiąca pln. A jak matryca to nawet powyżej 3-ech tysięcy !! Nie wierze że nie można zrobić nic innego . I tu mam pytanie czy może ktoś spotkał się z takim problemem i umie mi pomóc i powiedzieć czy nowicjusz z jakąś instrukcją mógłby to naprawić lub czy da się zrobić to jakoś taniej i czy może być to coś innego niż taśma czy matryca.
pozdrawiam
Zepsuty ekran w laptopie !
- Mlody94
- Kontaktowanie:
Gdy nie wiesz - szukaj, gdy nie znajdziesz - pisz, jak już będziesz wiedział/a - przekaż wiedzę innym 

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

-
Zalany sprzęt elektroniczny naprawić w domu - niemożliwe.
Ta cena zdeka przesadzona,pewnie kolega był u jakiegoś "lokalnego" sprzedawcy komputerów który ma także serwis i korzysta z tego,że nie ma konkurencji,więc może dawać horrendalne ceny za swoje usługi.
Moim zdaniem powinieneś/albo Twój kolega/ sprawdzić czy sprzęt jest jeszcze na gwarancji,jak nie jest to zapewne ma z 2-3 lata więc naprawa za 1k jest nieopłacalna.
Spróbuj jeszcze zapytać się w innym serwisie,jeżeli takowy posiadasz w regionie albo coś takiego
Ludzie z komputronika wycenią koszty naprawy,może będzie taniej.
Ta cena zdeka przesadzona,pewnie kolega był u jakiegoś "lokalnego" sprzedawcy komputerów który ma także serwis i korzysta z tego,że nie ma konkurencji,więc może dawać horrendalne ceny za swoje usługi.
Moim zdaniem powinieneś/albo Twój kolega/ sprawdzić czy sprzęt jest jeszcze na gwarancji,jak nie jest to zapewne ma z 2-3 lata więc naprawa za 1k jest nieopłacalna.
Spróbuj jeszcze zapytać się w innym serwisie,jeżeli takowy posiadasz w regionie albo coś takiego
Ludzie z komputronika wycenią koszty naprawy,może będzie taniej.
- Mlody94
- Kontaktowanie:
Re: Zepsuty ekran w laptopie !
Nie widzę na tej stronie nic o taśmie czy matrycy, skoro nie ma możliwości zrobienia tego samemu to jaka cena jest odpowiednia za naprawienie tego?
-- mniej niż minutę temu --
Aha i zadzwoniłem dosłownie przed chwilą do kolegi, powiedział że nie uznają mu gwarancji bo to z jego winy ?!
-- mniej niż minutę temu --
Aha i zadzwoniłem dosłownie przed chwilą do kolegi, powiedział że nie uznają mu gwarancji bo to z jego winy ?!
Gdy nie wiesz - szukaj, gdy nie znajdziesz - pisz, jak już będziesz wiedział/a - przekaż wiedzę innym 

-
Z gwarancją różnie bywa,mógł powiedzieć,że ekran po prostu przestał działać,zbyli go po prostu.
Myślę,że z gwarancją dało by się załatwić inaczej,nieszczęśliwy wypadek i tyle,po co było mówić jak było naprawdę?
Inni ludzie robią gorsze rzeczy z komputerem a gwarancje im uznają.
Co do serwisu to jak widzisz "Naprawa laptopa" cena do ustalenia /zależna od uszkodzenia/:
Kolega kontaktuje się z nimi opisuje sprawę a oni mniej więcej mówią ile będzie naprawa kosztowała,i nie próbuj robić tego w domu,możesz jeszcze coś zepsuć.
Myślę,że z gwarancją dało by się załatwić inaczej,nieszczęśliwy wypadek i tyle,po co było mówić jak było naprawdę?
Inni ludzie robią gorsze rzeczy z komputerem a gwarancje im uznają.
Co do serwisu to jak widzisz "Naprawa laptopa" cena do ustalenia /zależna od uszkodzenia/:
Kwota usługi jest ustalana indywidualnie dla każdej naprawy. Cena nie obejmuje kosztów transportu . Do kosztu nieuzasadnionej reklamacji są doliczane koszty spedycyjne.
Kolega kontaktuje się z nimi opisuje sprawę a oni mniej więcej mówią ile będzie naprawa kosztowała,i nie próbuj robić tego w domu,możesz jeszcze coś zepsuć.
- Mlody94
- Kontaktowanie:
Re: Zepsuty ekran w laptopie !
Ok, w sumie nie wiem czy mówił im tam prawdę jak zabiegał o gwarancję spytam się go jeszcze jutro może coś się z tym wymyśli !

-
Może warto spróbować tutaj ? Zgłosić awarię jest bardzo łatwo no i za darmo
wypełniasz zgłoszenie wysyłasz i czekasz na oferty które dostajesz od serwisów na Twój adres e-mail Ostatnio myślałem, że poszła mi karta muzyczna w moim komp dzięki temu, że formularz jest dokładny mogłem dołączyć fotki i okazało się, ze poszły same głośniki i znalazłem sprawny serwis który mi pomógł w naprawię. Polecam.
Kod: Zaznacz cały
http://serwisko.pl/zgloszenie_awarii_urzadzenia_szukaj_serwisu

-
- Reklama