Zepsuty komputer - co to moze byc?

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Basten1979

Użytkownik

Post14 paź 2011, 04:29

Witam. Mam pytanie.
Od kilkunastu dni mialem problemy z wlaczeniem komputera (desktop). Zdarzalo sie to wyrywkowo i z uplywem czasu coraz czesciej. A teraz w ogole nie moge go "odpalic".
Chodzi o to, ze: po wlaczeniu guzika slychac buczenie i jakby startowal lecz na monitorze nic nie wyskakuje i na tym buczeniu sie konczy (wydaje ciagly dzwiek - taki jak przy poczatkowym starcie systemu lecz dalej sie juz nic nie dzieje).
Prosze napiszcie mi co "padlo" i czy oplaca sie to naprawiac? Komp ma juz kilka lat :)

marcinek1992

Użytkownik

Post14 paź 2011, 07:56

lecz na monitorze nic nie wyskakuje

To może oznaczać że coś stało się z kartą graficzną. Jeżeli podał byś całą konfigurację to można by było sprawdzić czy masz zintegrowaną kartę graficzną i wtedy byś tam podłączył monitor i sprawdził.
Aczkolwiek może być też wina zasilacza który nie jest w stanie dobrze zasilić karty graficznej i ona sie nie włącza. Niech wypowiedzą sie experci i zobaczymy czy to samo napiszą.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post14 paź 2011, 23:53

Ja bym na Twoim miejscu najpierw pożyczył od kogoś dobry zasilacz, aby na nim sprawdzić. Potem próba zresetowania biosu, a jak to nic nie da, to start przy minimalnym zestawie (sama płyta, procesor, grafika, jedna pamięć i chłodzenie)
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

• Reklama

Wróć do „Problemy”