Zepsuty pendrive?
-
Zepsuty pendrive?
Witam 2 dni temu mój pendrive zmarł - jest nie do wykrycia na moim oraz mojej dziewczyny komputerze (2 różne XD). wcześniej działał - model to: kingston dt r500. Jeżeli ma ktoś jakieś pomysły dlaczego tak jest i jak temu zaradzić to czekam na pomoc i dziękuje.
Ostatnio zmieniony 05 gru 2012, 08:41 przez XMan, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: korekta tytułu tematu.
Powód: korekta tytułu tematu.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nieznana śmierć pendrive
Z programu Chipgenius podaj jego VID i PID,Odczytanie identyfikatorów VID i PID pendrive i pamięci flash
-
Nieznana śmierć pendrive
Nie jest to możliwe ponieważ nawet program nie wykrywa pendrive, mimo iż jest on podpięty. może coś się spaliło albo elektronika siadła jakaś, że aż nie da się go wykryć ;/
:.(
A bez wykrycia nie jestem w stanie podać ci w/w numerów. :I

A bez wykrycia nie jestem w stanie podać ci w/w numerów. :I
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nieznana śmierć pendrive
W takim razie pozostaje rozebranie pendrive i zobaczenie styków złącza, być może są luźne lub nie kontaktują, wtedy lutowanie. Jeśli to nic nie daje to jest raczej kaput.
-
Nieznana śmierć pendrive
Tyle że jeżeli zobaczysz na ten model pendrive to jest on w obudowie gumowej. wiec nie da się jej rozebrać. musiał bym rozwalić cała (rozciąć lub coś w ten deseń)
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Nieznana śmierć pendrive
Wiesz co jest najzabawniejsze. Mój kolega z pracy i to dokładnie dzisiaj przyszedł też z takim pendrivem. Miał go już wyciągniętego z obudowy i z innym kolegom doszli do tego wniosku, że puściło mocowanie wtyku USB, czyli do lutowania.
-
Nieznana śmierć pendrive
A mógł byś mi tylko jeszcze powiedzieć jak on go "rozebrał"? Rozciął to czy jak?
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
-
Zepsuty pendrive?
Ok. Czekam na informacje ;P Tylko nie zapomnij zapytać.
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Zepsuty pendrive?
Już wiem jak to zrobił, oparł go z jednej strony (tyłem) o coś w miarę cienkiego i zsunął w dół mając u góry złącze USB. W środku on jest plastikowy i to jest najgorsze, bo ma bardzo słabe zatrzaski, tutaj trzeba delikatnie jakimś wąskim śrubokrętem, np zegarmistrzowskim.
-
- Reklama