Złe funkcjonowanie klawiszy

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Teer

Użytkownik

Post02 lip 2009, 11:53

Mam laptopa Fujitsu Seiemens Esprimo Mobilke V5535, Na nim zainstalowany Windows XP Home oraz MS Ofice dla użytkowników domowych. Podaję te informacje, gdyż nie wiem co jest istotne.
Wczoraj w trakcie pisania klawisze zwariowały: na przykład zamiast k jest 2 (a naciśnięcie "2" wyświetla również "2") zamiast j jest 1 ALE CZĘŚĆ KLAWISZY DZIAŁA NORMALNIE. Dokładniej: lewa strona klawiatury działa normalnie. Prawa (od "u j m) kłamie.
Już usunąłem "język polski bodaj 214) i pozostawiłem "język polski programisty. Nic to nie dało. Problem pozostał nierozwiązany. Co robić?
Z góry proszę o pisanie "dużymi literami i powoli" bo tak naprawdę prócz włączenia komputera potrafię jedynie na nim pisać i do tego tylko laptop jest mi potrzebny.
Trochę się boję, bo kika tygodni temu Windows nie chciał się uruchomić (brak lub uszodzenie pliku) i po bezowocnych próbach naprawienia tego zainstalowałem Windowsa na nowo. Było dobrze z jednym tylko wyjątkiem: otrzymałem działający wprawdzie ale za to puściutki komputer - w czasie instalacji zeżarł wszystko co na nim było...

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

Post02 lip 2009, 12:14

Kliknij klawisz FN + F11 (trzymaj FN i przyciś F11). Nie pomoże to kliknij FN i num lock lub najpierw num lock a następnie FN (oczywiście trzymaj jeden przycisk i kliknij następny)

Teer

Użytkownik

Post02 lip 2009, 12:30

ZADZIAŁAŁO!!!!!! Ostatnia wersja czyli najpierw fn i potem num! Naprawdę bardzo serdecznie dziękuję!!!! Kurczę, jakbym wcześniej poszukał takiego forum, to z pewnością reinstalowany windows nie zeżarłby mi wielu gotowych do wysłania tekstów...
Raz jeszcze gorące podziękowania !

• Reklama

Wróć do „Problemy”