zle zainstalowany windows

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
polonia66

Użytkownik

Post12 kwie 2015, 20:50

Dzien dobry,

Kupilem uzywanego laptopa tylko do przegladania interentu badz pisania w office lecz ktos tutaj sobie zainstalowal windowsa 7 64bit wiec komputer lewo chodzil, zdecydowalem sie wgrac windowsa z pendrive lecz x32bity- myslalem, ze sie stary usunie lecz tak sie nie stalo? -nie wiem do konca ale wydaje mi sie, ze dalej mam go na dysku ( podczas startu kmputera brak opcji wyboru- stad ta moja niepewnosc).Ale stare pliki napewna od tego goscia sa ? co mam zrobic ?
szukac plikow i usuwac za pomoca delete? wlasnie wiem, ze zrobilem blad instalujac nowego windowsa na starego lecz nie mam pojecia jak zrobic format dysku i pozniej zainstalowac na nowo windowsa z pendrive. no nic prosze o pomoc z gory serdecznie dziekuje za opowiedzi. :o

Awatar użytkownika
leon1956

Ekspert

Post12 kwie 2015, 21:13

Witam . Podczas instalacji wybierasz opcję niestandardowej instalacji systemu . I wtedy masz możliwość np. sformatowania/wyboru partycji/dysku na której ma być system . Jeżeli wykonałeś instalację systemu tzw. nakładkową to wtedy windows tworzy na partycji systemowej katalog o nazwie "oldwindows" z poprzednim systemem . W zasadzie można ten katalog usunąć i po sprawie lub robić instalkę na nowo jak wyżej .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .

Pablo922

Użytkownik

Post13 kwie 2015, 08:58

Bo nie sformatowałeś dysku - dlatego. Korzystanie z googli kolego nie boli... Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”