Gdy biorę rzekomo te 60 Hz biorę zastosuj i pojawia się okno zatwierdzające mój wybór i nic jak znów przejdę do tego mam ciągle 59
Zmiana Hz monitora?
-
heros1303

Zmiana Hz monitora?
Witam. Mam takie pytanie jak zmienić Hz monitora? Otóż we właściwościach mam do wyboru 59 i 60 Hz a wybrany jest ten niższy. Nawet opcję nie dozwolonych częstotliwości mam na szaro. Czym się różni ten jeden Hz?
Gdy biorę rzekomo te 60 Hz biorę zastosuj i pojawia się okno zatwierdzające mój wybór i nic jak znów przejdę do tego mam ciągle 59
- XMan

Zmiana Hz monitora?
Jaki tj. dokładnie monitor ?
-
Maniek13

Zmiana Hz monitora?
Podaj jaką masz kartę graficzną i sterowniki zainstalowane w komputerze.
-
heros1303

Zmiana Hz monitora?
Monitor - HP w2007v - 20 cali
Karta Graf: Gainward GeForce GTS 250
Sterowniki chyba 270.61
Karta Graf: Gainward GeForce GTS 250
Sterowniki chyba 270.61
- XMan

Zmiana Hz monitora?
Ten monitor powinien działać na wyższej częstotliwości odświeżania ekranu.
Wydaje mi się że masz problem ze sterownikami od karty graficznej.
Najnowsze nie zawsze są najlepsze co często powtarzam...
Wydaje mi się że masz problem ze sterownikami od karty graficznej.
Najnowsze nie zawsze są najlepsze co często powtarzam...
-
Maniek13

Zmiana Hz monitora?
1. Usuń stare sterowniki np. tym programem :
http://www.hotfix.pl/deinstalacja-wybra ... r-a119.htm
2. Po usunięciu uruchom od nowa komputer.
3. Potem zainstaluj te sterowniki :
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
4. Uruchom ponownie komputer.
5. Sprawdź czy już jest do wyboru większe odświeżanie monitora.
http://www.hotfix.pl/deinstalacja-wybra ... r-a119.htm
2. Po usunięciu uruchom od nowa komputer.
3. Potem zainstaluj te sterowniki :
4. Uruchom ponownie komputer.
5. Sprawdź czy już jest do wyboru większe odświeżanie monitora.
-
heros1303

Zmiana Hz monitora?
Wiesz stare sterowniki właśnie to ja mam teraz. Nowsze są tak jak tu użytkownik podał 29x a nie 26x xD
- XMan

Zmiana Hz monitora?
Wiesz że jeszcze starsze sterowniki mogą być wydajniejsze/lepsze ?
Przykładowo mam dużo lepszy monitor z TV MPEG-4 i dużo starsze sterowniki:
Warto sprawdzić najnowsze oraz te dużo starsze
Przykładowo mam dużo lepszy monitor z TV MPEG-4 i dużo starsze sterowniki:
Warto sprawdzić najnowsze oraz te dużo starsze
-
heros1303

Zmiana Hz monitora?
No więc zrobiłem to i wywaliłem poprzednie i zainstalowałem najnowsze i jest tak samo. NAwet pokusiłem się o instalacje sterów od monitora HP.
- pasiarz

Zmiana Hz monitora?
Nie ma różnicy na LCD czy to będzie 59 czy 60 na CRT było by widać takie zmiany. Wtedy się ustawiało go tak aby nie męczył oczu
tak BTW odświeżanie w LCD nie liczy sie w Hz, tylko milisekundach w CRT masz Hz. Wogóle czy ludzkie oko widzi na LCD różnice miedzy nawet 60 75 chyba raczej wątpliwe 
- XMan

Zmiana Hz monitora?
J/w.
Jeżeli nie masz żadnych problemów z komputerem, grami itd. to pozostaw tak jak jest.
Jeżeli nie masz żadnych problemów z komputerem, grami itd. to pozostaw tak jak jest.
- seba86mu

Zmiana Hz monitora?
Maksymalna częstotliwość odświeżania w monitorze LCD o przekątnej 20 cali, czyli w takim, jak Twój, to 60Hz.
Zasada działania monitorów LCD, jest inna niż, kineskopowych CRT, gdzie częstotliwość odświeżania jest nadrzędnym czynnikiem generowania obrazu, w LCD nie, dlatego nie ma podstaw aby ta częstotliwość była wyższa.
W monitorze LCD nawet przy 10Hz będziesz miał obraz takiej samej jakości, jak przy 60Hz, z tego względu, że monitory LCD posiadają matrycę aktywną, a częstotliwość odświeżania pełni tu funkcję zmiany obrazu na inny, a nie wyświetlania samego obrazu.
Karta graficzna, ani jej sterowniki nie mają tu nic do rzeczy.
Zasada działania monitorów LCD, jest inna niż, kineskopowych CRT, gdzie częstotliwość odświeżania jest nadrzędnym czynnikiem generowania obrazu, w LCD nie, dlatego nie ma podstaw aby ta częstotliwość była wyższa.
W monitorze LCD nawet przy 10Hz będziesz miał obraz takiej samej jakości, jak przy 60Hz, z tego względu, że monitory LCD posiadają matrycę aktywną, a częstotliwość odświeżania pełni tu funkcję zmiany obrazu na inny, a nie wyświetlania samego obrazu.
- XMan

Zmiana Hz monitora?
Oczywiście że się zgadzam o czym p/w pisałem
Ale dlaczego na najnowszych sterownikach do karty graficznej nie mam wyboru częstotliwości odświeżania monitora oprócz 60 Hz
a na starszych nawet 75 Hz ?
Zgadza się ponieważ nie widzę żadnej różnicy ale jest wybór...
- mają
Ale dlaczego na najnowszych sterownikach do karty graficznej nie mam wyboru częstotliwości odświeżania monitora oprócz 60 Hz
a na starszych nawet 75 Hz ?
Zgadza się ponieważ nie widzę żadnej różnicy ale jest wybór...
- mają
- rokko

- Kontaktowanie:
Zmiana Hz monitora?
Możliwość wyboru jest ograniczana przez sterownik urządzenia, nie tylko karty graficznej, lecz również samego monitora. Jeśli producent udostępnia alternatywny sterownik czyt. swój warto przeprowadzić instalację, tym bardziej jeśli w specyfikacji monitora pisze, że może on pracować z wyższą niż podana w systemie częstotliwością odświeżania.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!
Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW
-
- Reklama