Zmiana lokalizacji Program FILES
- erykom
Jakiś czas temu zauważyłem że podczas ściągania programów owe programy są zapisywane w C Program Files,czy można zmienić lokalizacje pobieranych programów na dysk D? Na D mam więcej wolnego miejsca a zapisując na C maleje mi miejsce a wiadomo że dysk C to dysk systemowy i po prostu wolałbym wszystko pobierać na D.
- djkamil09061991
- Kontaktowanie:
Pobieranych przez co? jeśli chrome no to masz w ustawieniach na samym dole "zapisuj pobrane pliki w" i zmień na lokalizacje na partycji D.
Mój kanał YouTube - Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Przyjmuje skiny Cs Go: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- leon1956
Witam .
To bardziej chodzi o lokalizację instalacji programu a nie pobranego pliku .
Przy każdej instalacji programu/gry jest okienko z proponowaną domyślną lokalizacją - C: Program Files /C: Program Files (x86) . W tym momencie można zmienić na dowolną inną lokalizację instalowanego programu . Np. na dysku D utworzyć folder Programy lub Gry i tam instalować .
Przy każdej instalacji programu/gry jest okienko z proponowaną domyślną lokalizacją - C: Program Files /C: Program Files (x86) . W tym momencie można zmienić na dowolną inną lokalizację instalowanego programu . Np. na dysku D utworzyć folder Programy lub Gry i tam instalować .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- erykom
leon1956 pisze:Witam .
No kolega dobrze zauważył,po prostu źle zinterpretowałem pytanie

- leon1956
. Raczej chyba w folderze Pobrane/Download .erykom pisze:Dokładniej chodzi mi o to ze zanim zainstaluje pobrany program to program który ściagnę jest zapisany w C Program Files i obciąza mi dysk systemowy
No to jeżeli chodzi o pobrane pliki to ustawiasz to w przeglądarce tak jak radzi djkamil09061991 .
Złośliwość jest podstawą wszelkiej znajomości i przyjaźni z osobnikami rodzaju ludzkiego . Dowodzi inteligencji i zainteresowania drugą osobą .
- erykom
Ok dzięki za rade!
- Gedo
ertykom - chcesz na dysku D instalować programy, to i tak foldery ustawień będą na systemowym C.
Da się elegancko. Ja mam na drugim dysku zainstalowany nawet office word of student 2007.
Tworzysz nowe foldery na D i dajesz im nazwę programów. Obojętnie gdzie pobierasz, uruchamiasz instalator jakiegoś programu i zawsze - zaznaczaj wybór użytkownika. Potem jest wybór lokalizacji klika się w browse i wyskakuje okienko z wyborem lokalizacji. Wybierasz komputer, czy mój komputer, rozwijasz dysk D i zaznaczasz utworzony folder np dla Firefox. Potem odznaczasz usługę utrzymania, w końcu klikasz instaluj. No i masz ponad 90MB lżej na dysku C. Jak poczytasz w necie, to znajdziesz nawet poradę, jak przenieść folder cache firefoxa i folder cache2 - na dysk D.
To tylko przykłady, ale u mnie w program files jest nieco ponad 500MB, a dwa razy tyle jest programów zainstalowanych na D.
Da się elegancko. Ja mam na drugim dysku zainstalowany nawet office word of student 2007.
Tworzysz nowe foldery na D i dajesz im nazwę programów. Obojętnie gdzie pobierasz, uruchamiasz instalator jakiegoś programu i zawsze - zaznaczaj wybór użytkownika. Potem jest wybór lokalizacji klika się w browse i wyskakuje okienko z wyborem lokalizacji. Wybierasz komputer, czy mój komputer, rozwijasz dysk D i zaznaczasz utworzony folder np dla Firefox. Potem odznaczasz usługę utrzymania, w końcu klikasz instaluj. No i masz ponad 90MB lżej na dysku C. Jak poczytasz w necie, to znajdziesz nawet poradę, jak przenieść folder cache firefoxa i folder cache2 - na dysk D.
To tylko przykłady, ale u mnie w program files jest nieco ponad 500MB, a dwa razy tyle jest programów zainstalowanych na D.
Świadomość nikła, a naiwność zwykła.
-
- Reklama