od czego by tu zacząć... może od początku.
zainstalowałem system Windows Xp Home Edition. w opcjach Panel Sterowania>>Ekran>>Ustawienia mam do wyboru 2 monitory (screeny):
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
początkowo mogłem ustawić rozdzielczość ekranu nawet 2560x2048, jednak po zainstalowaniu chyba najnowszego sterownika do karty graficznej i restarcie kompa nie mogę ustawić tego drugiego monitora jako domyślnego: 2. (Monitor domyślny) na Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family, przez co maksymalna rozdzielczość ekranu jaką mogę ustawić to 1280x800.
parametry kompa, model karty graficzne widoczne w opisie.
nie jest to niezbędne, jednak z ciekawości chciałbym wiedzieć jak ustawić większą rozdzielczość.
Zmiana rozdzielczości ekranu
- XMan
Sprawdzałeś przy zaznaczeniu v Powiększ pulpit systemu Windows do rozmiarów tego monitora
-> Zastosuj -> OK ?
Z tego co widzę są jeszcze Zaawansowane.
/ mam inną kartę /.
Może wcześniej musisz odchaczyć w opcjach :
-> Zastosuj -> OK ?
Z tego co widzę są jeszcze Zaawansowane.
/ mam inną kartę /.
Może wcześniej musisz odchaczyć w opcjach :
- Maverick
próbowałem i bez zmian, po ponownym wejściu w ekran>>ustawienia wszystko jest tak jak było
nawet po odhaczeniu nic się nie dzieje.
próbowałem też w Panel Sterowania>>Intel(R) GMA Driver for Mobile ale tam nic nie znalazłem.
wiem że można ustawić największą rozdzielczość bo wcześniej to zrobiłem, tyle że pulpit się nie mieścił na monitorze, musiałem przewijać.
nawet po odhaczeniu nic się nie dzieje.
próbowałem też w Panel Sterowania>>Intel(R) GMA Driver for Mobile ale tam nic nie znalazłem.
wiem że można ustawić największą rozdzielczość bo wcześniej to zrobiłem, tyle że pulpit się nie mieścił na monitorze, musiałem przewijać.
- XMan
Wobec tego proponuję zainstalować poprzednie lub inne sterowniki.
-
- Reklama