witam , mam pewien problem z laptopem córki i nic konkretnego nie moge wymyślić , jest to laptop asus x54c , z windowsem na osobnej partycji i zintegrowaną kartą graficzną , sterowniki aktualizowałem już kilka razy i ciągle mam rozdzielczość 1024-768 i 800-600 , i tylko te dwie opcje , ta mniejsza oczywiście odpada bo pokazuje małą część ekranu , natomiast ta większa też nie jest dobra bo wygląda wszystko na spłaszczone i tez boki ma ucięte . wg mnie rozdzielczość powinna być jeszcze większa ale nie ma takiej opcji , tak jak by brakowało do tego możliwości , dodam że ostatnio stawiałem 2 razy system na nowo , problem w tym że brak po postawieniu jakichkolwiek sterowników i nawet do karty sieciowej trzeba ściagać ręcznie gdzie indziej i dopiero na niego przenieść bo inaczej brak internetu .
jest może opcja żeby zainstalować jakiś program który da możliwość zmiany tej rozdzielczość ?
program driverboost do aktualizacji sterowników w tej kwestii nie pomaga , a w sprzęcie pisze tylko standardowa karta graficzna VGA . więc trudno cokolwiek znaleść .
prosze o jakąś pomoc czy rade .
zmiana rozdzielczości w laptopie
-
windows 7 64 bity
Sterowniki chipsetu instalowałeś?
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Wybierz wersję systemu i tak dalej.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników .
Wybierz wersję systemu i tak dalej.
-
tak , nawet teraz jeszcze raz ale to nic nie zmieniło ,dalej nie można zmienić na inną opcje .
- robiwielki
- Kontaktowanie:
Daj rzut ekranu tak, co zmienia się rozdzielczość, i sprawdź czy menadżer urządzań nie ma żadnego pytajnika.
Ktoś musi być „zły”, żeby ktoś był dobry. Równowaga w przyrodzie musi być.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- XMan
program driverboost do aktualizacji sterowników
- odinstaluj ten program w pierwszej kolejności.
Następnie odinstaluj obecne sterowniki do karty graficznej.
1. Przeczyść komputer programem CCleaner.
U góry po lewej "Cleaner" na dole Analiza - Uruchom Cleaner
później "Rejestr" Skanuj by znaleźć problemy - Napraw zaznaczone problemy.
CCleanera używaj po częstym surfowaniu po internecie oraz po każdej deinstalacji programów i sterowników.
kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
2. Przeczyść komputer programem Eusing Free Registry Cleaner.
(dokładniej czyści rejestr)
Wybierasz język / language / Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Sprawdź sterowniki ze strony producenta:
Jeżeli nie masz to najpierw zainstaluj Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
-
ok dziękuje
pomogło ze strony intela .

-
- Reklama