A więc mam problem.
Mam system operacyjny Windows 7 32 bitowy.
Karta Graficzna GT Force 7900
Gdy włączam jaką kolwiek grę lub chce ściągam obraz jpg czy z innym formatem to nagle zmienia mi się pulpit albo na niebiesko albo takie paski i nic nie widać.
Wcześniej taki problem również był gdy np. włączałem cs'a (wtedy miałem system operacyjny XP) , lecz gdy zminimalizowałem grę i z powrotem ją włączyłem to chodziło dobrze , lecz co jakiś czas ekran mi się "psuł". Lecz gdy w grze zmieniłem ustawienia zamiast 32 bit ,na 16. To działało znakomicie.
Lecz teraz posiadam Windowsa 7 , i nie mogę nawet włączyć gry żadnej ponieważ to mi się dzieje.
Ostatnio myślałem ,że mam zły sterownik więc ściągnąłem inny , gdy już zainstalowałem , uruchomiłem ponownie i nawet nie zdąrzył się włączyć i ekran znowu się zmienił...
Więc usunąłem sterownik , teraz nie mam sterownika i Windows się włącz , ale nadal nic poza internetem nie mogę włączyć (gg i ts mi działa).
Proszę o pomoc!
Zmienia się obraz podczas gier i przeglądaniu zdjęć
-
Zmienia się obraz podczas gier i przeglądaniu zdjęć
Ostatnio zmieniony 25 sty 2012, 01:18 przez cosik_ktosik, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmiana tematu
Powód: zmiana tematu
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Problem w sumie nie wiem dokładnie jaki.
Witam
Ja proponuję najpierw instalację sterowników chipsetu płyty głównej, a potem grafiki. Do tego odinstalowanie wszelkich kodeków i zainstalowanie tylko jednym, np kLite.
Inna rzecz, to sprawdzenie czy karta graficzna ma podpięte dodatkowe zasilanie.
Ja proponuję najpierw instalację sterowników chipsetu płyty głównej, a potem grafiki. Do tego odinstalowanie wszelkich kodeków i zainstalowanie tylko jednym, np kLite.
Inna rzecz, to sprawdzenie czy karta graficzna ma podpięte dodatkowe zasilanie.
-
- Reklama