Zmienione ikony.

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
olek1

Użytkownik

Zmienione ikony.

Post07 lis 2010, 14:26

Witam. Ostatnio chciałem uporządkować swój pulpit i utworzyć na nim dwa foldery gry i program i wrzucić do nich odpowiednie ikony. Po przerzuceniu tych ikon zauważyłem, że niektóre z nich się zmieniły tzn. zamiast odpowiedniego obrazka programu jest taka ikona jak w nieznanym programie (taka biała z kwadracikiem w środku). Po tym postanowiłem przerzucić je z powrotem na pulpit, ale to również nic nie pomogło i te niektóre ikony nadal wyglądają jak niezidentyfikowanego programu. Nie mam pojęcia co zrobić, aby przywrócić ich dawny wygląd, PPM i zmiana ikony we właściwościach nie pomaga. Poza tym, w niektórych programach ikona exe w folderze z programem przybrała identyczny wygląd jak skrót, czyli tej białej ikony. Proszę o pomoc w tej sprawie

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Zmienione ikony.

Post07 lis 2010, 14:27

olek1

Użytkownik

Zmienione ikony.

Post07 lis 2010, 14:35

Tak czytałem to. Usunąłem plik cache.db i zrestartowałem komputer lecz to nic nie pomogło. Z tym usuwaniem plików thumbcache nie próbowałem gdyż nie da się ich usunąć. Z ikonami, których pliki exe w folderach się nie zmieniły jakoś sobie poradziłem, po prostu usunąłem te popsute i stworzyłem nowe. Problem niestety jest z ikonami, których exe się zmienił tak jak np. w moim steamie plik exe wygląda tak: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Zmienione ikony.

Post07 lis 2010, 14:51

thumbcache powinny dać się usunąć jak użyjesz przejmowania plików na własność: http://www.hotfix.pl/przejmowanie-na-wlasnosc-pliku-folderu-kluczy-rejestru-w-win-xp--a38.htm

olek1

Użytkownik

Zmienione ikony.

Post07 lis 2010, 14:54

Ja posiadam Windows 7, czy w przypadku tego Windowsa to również zadziała? Nie ma jakiegoś innego sposobu na przywrócenie ikony aplikacji?

Awatar użytkownika
lewy

Ekspert

Zmienione ikony.

Post07 lis 2010, 15:03

A zobacz czy tuneup Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
nie ma naprawiania wyświetlania ikon.

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Zmienione ikony.

Post07 lis 2010, 15:17

W TuneUp, Rozwiązywanie problemów => TuneUp Repair Wizard i tam odszukaj opcję mówiącą o błędach w wyświetlaniu ikonek.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

• Reklama

Wróć do „Problemy”