Zniknięcie ikonki Javy z Panelu sterowania

Wszelkie problemy komputerowe, których nie można jednoznacznie sklasyfikować do wybranego działu
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post20 kwie 2013, 13:07

Witajcie. Otrzymałem message od Javy, że jest nowsza aktualizacja i zktualizowałem Javę do wersji SE 7 Update 21, ale jakimś dziwnym trafem po tym zniknęła mi ikona tej Javy z Panelu sterowania. Nie widzę jej tam.
Kliknięcie jej uruchamiało Panel kontrolny Javy, gdzie była m.in. informacja o wersji, różne opcje itp.
Samo oprogramowanie na pewno jest zainstalowane.
Nie wiem może to jest efekt jakiejś zmiany w tej wersji Javy ? Wiem też, że ma ona sporo luk w zabezpieczeniach.

Może ktoś wie dlaczego tak i jak ją tam z powrotem przywrócić ? :|

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post20 kwie 2013, 15:10

Odinstaluj dokładnie całą jave i po instalacji ta ikona powinna automatycznie tam sie pojawic.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post20 kwie 2013, 16:54

Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post20 kwie 2013, 23:18

W porządku wykonałem powyższe instrukcje, później jeszcze restart systemu jest dobrze - Panel kontrolny Javy wrócił do Panelu sterowania. :)
Podczas deinstalacji usunąłem też wersję 6 Javy bo ją miałem i poprzednie aktualizacje, to chyba dobrze prawda ? Czy to właśnie mogło mieć wpływ na problemy z tą aktualizacją ?

Mam tylko jedną uwagę, mianowicie w folderze na C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji nie widzę tam uprzednio tam będącego folderu Sun (oczywiście po odkryciu ukrytych plików).
To prawidłowe :?:

Awatar użytkownika
seba86mu

VIP+

Post21 kwie 2013, 00:26

manitu pisze:Mam tylko jedną uwagę, mianowicie w folderze na C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji nie widzę tam uprzednio tam będącego folderu Sun (oczywiście po odkryciu ukrytych plików).
To prawidłowe

Być może dlatego, że obecnie właścicielem Javy nie jest Sun Microsystems tylko Oracle Corporation i zapewne jest tam folder Oracle.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik

Post21 kwie 2013, 07:49

Nie - jest w porządku, jeszcze wczoraj nie widziałem tam folderu Sun, a dzisiaj sprawdziłem i jednak jest tam ów folder.
Folderu Oracle tam nie widzę, znajduje się on natomiast na C:\Documents and Settings\user\Dane aplikacji.
Tak czy inaczej dziękuję wam. :)

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post21 kwie 2013, 12:12

Podczas deinstalacji usunąłem też wersję 6 Javy bo ją miałem i poprzednie aktualizacje, to chyba dobrze prawda ? Czy to właśnie mogło mieć wpływ na problemy z tą aktualizacją ?

Dobrze zrobiłeś usuwając poprzednią wersję.
Tak - mogło to mieć wpływ na problemy z aktualizacją...
Mam tylko jedną uwagę, mianowicie w folderze na C:\Documents and Settings\user\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji nie widzę tam uprzednio tam będącego folderu Sun (oczywiście po odkryciu ukrytych plików).

Ten folder mógł być wcześniej usunięty podczas odinstalowania Javy lub za pomocą
jakiegoś programu do czyszczenia komputera.
Teraz masz prawidłowo zainstalowaną Javę :)
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

• Reklama

Wróć do „Problemy”