witajcie Nie korzystam często z napędu optycznego ale wczoraj musiałem zgrać od kolegi film i tu zdziwienie... Nie ma gdzie nacisnąć: W menadżerze urządzeń widnieje !: A po naciśnięciu pokazuje mi się takie coś:
Proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 05 mar 2009, 08:10 przez me@djohnsc, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód:zmieniłem tytuł, poprawiłem pisownię
Najpierw sprawdż : Start -> Panel sterowania -> System -> Menedżer urządzeń / drugi screen / tam gdzie są żółte wykrzykniki PPM / prawym przyciskiem myszki / w tym miejscu - Aktualizuj sterownik... / najlepiej z włożoną płytą CD ze sterownikami do komputera /. Możesz jeszcze np. w Właściwości : TSST corp... / trzeci screen / zakładka Sterownik -> Aktualizuj sterownik lub Przywróć sterownik. / z pozostałymi również /. Nie pomoże to wyłącz oddzielnie PPM w Menedżerze urządzeń dyski CD - zrestartuj komputer i włącz ponownie. Jeżeli robiłeś niedawno tzw. punkt przywracania systemu to przywróć komputer do wcześniejszego stanu.
A aktualizowałeś sterownik jak napisał XMan? Możesz wybrać aktualizuj oprogramowanie automatycznie. Jeżeli nie pomoże przeczytaj i wykonaj => Punkt 3C Zniknięcie napędu, problemy z nagrywaniem itp
Próbowałeś inne rady które podałem p/w Jeżeli tak to jeszcze : 1. Start -> Panel sterowania -> Dodaj sprzęt. 2. PPM / prawym przyciskiem myszki / na dysk C -> Właściwości -> Narzędzia -> Sprawdzanie błędów -> Sprawdż zaznacz Automatycznie napraw błędy systemu plików oraz Skanuj dysk i próbuj odzyskać uszkodzone sektory - Rozpocznij - Zastosuj - OK zrestartuj komputer i czekaj... Nie pomoże to pozostaje to co napisał @me@djohnsc.