Acronis True Image Home 2012-
*pełna wersja programu do tworzenia kopii zapasowych, oraz do przywracania danych. W skład kopii zapasowej wchodzą zdjęcia, dokumenty, programy, kopie ustawień, osobiste pliki, maile, a nawet cały system, itp. Ten program tworzy dokładny obraz twardego dysku lub wyizolowanej partycji. Dzięki temu programowi można stworzyć bezpieczną strefę (Acronis Secure Zone) na PC lub na zewnętrznych dyskach. Ponadto ten program zapewnia większą ochronę, bo tworzy odizolowane środowisko, w którym można testować różne programy lub serfować w internecie. Acronis True Image Home 2012 może tworzyć kopię zapasową na twardym lub zewnętrznym dysku, oraz w internecie- używając modułu: Acronis Online Backup. A dzięki jemu kolejnemu modułowi: Acronis Nonstop Backup można non stop robić kopie zapasowe wybranych plików, w ten sposób można się zabezpieczyć przed ich utratą. Ponadto ten program ma chronić naszą prywatność poprzez kasowanie starych plików, oraz osobistych danych z wybranej partycji lub z całego dysku, do tego on używa modułu: Acronis DriveCleanser. Ten moduł może tak skasować nasze prywatne dane, że nie będzie można ich przywrócić. Kopie zapasowe mogą być kompresowane do formatu ZIP.
Jedną jedyną licencję tego programu można wygrać w konkursie na forum tipadar, który trwa do 24 grudnia.
Aby móc wygrać ten program należy:
- mieć konto na ich forum,
- napisać komentarz w tym temacie:
Kod: Zaznacz cały
http://www.tipradar.com/forum/Thread-Forum-exclusive-Giveaway-Day-4-Acronis-True-image-2012-one-license
Powodzenia.

* Zacytowałam mój opis tego programu, jaki napisałam, bazując na opisie z Softpedii, gdy pisałam o konkursie, który zorganizował ten serwis.