Amigabit Disk Defrag 1.0- pełna wersja całkiem nieznanego mi programu do defragmentacji twardych dysków. Sądząc po jego zrzutach, zamieszczonych na stronie jego producenta, jest klonem IObit Smart Defrag. Jednak nie wiem, czy jest tak samo funkcjonalny. On może defragmentować twardy dysk automatycznie, zgodnie z harmonogramem zadań. Ponadto może też usuwać zbędne pliki z dysku twardego.
Amigabit Disk Defrag 1.0 jest za darmo, przez ponad 14 godzin, w promocji na Glarysoft.
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
http://giveaway.glarysoft.com/amigabitdiskdefragv1.0-645/
Nie musicie przystępować do żadnej subskrypcji, aby skorzystać z tej promocji.
Instalka tego softu wymaga połączenia z netem.
Jest on do użytku niekomercyjnego, nie ma jego darmowego update do następnej wersji, ani takiegoż wsparcia technicznego.
Strona jego producenta nie została jeszcze sklasyfikowana ani przez WOT, ani McAfee Site Advisor, a została uznana za bezpieczną przez Dr. Web Anti- Virus Link Checker.
Na wszelki wypadek nim go zainstalujecie, utwórzcie punkt przywracania systemu. I w ogóle zachowajcie dużą ostrożność używając tego softu.
W każdym razie ja nie zamierzam go testować i ściągnę sobie IOBit Smart Defrag i sprawdzę, czy poprawił się od ostatniej wersji, mimo że preferuję inne programy do defragmentacji, np. darmowy Defraggler.
Napisałam o tej promocji, bo pomyślałam że ktoś z Was chciałby ten soft przetestować.