ArcSoft PrintCreations 3- pełna wersja programu, który ma ułatwiać drukowanie, a także tworzyć specjalne szablony- np. kartka urodzinowa, kalendarz, album, pamiętnik, itp. Ponadto on jest w stanie edytować zdjęcia i poprawić ich jakość. Potem te szablony można udostępniać innym- wysyłać je mailem, umieszczać na Facebook, Flickr, itp. Czyli on służy do tworzenia ciekawych szablonów, optymalizacji zdjęć i do ich drukowania lub udostępniania online.
ArcSoft PrintCreations 3- na Windows i Mac- jest za darmo, w promocji swego producenta, z okazji świąt do 26 grudnia.
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
http://www.arcsoft.com/christmas.html
Aby pobrać ten program należy kliknąć na: Add to cart.
Potem, w zależności od posiadanego systemu należy kliknąć na odnośnik od Windows lub Mac.
Trzeba się upewnić, że jest tam wpisany kod promocyjny, a potem kliknąć na: Secure Checkout.
Następnie znajdziemy się na stronie, gdzie należy podać*:
- swe imię i nazwisko,
- adres mailowy,
- adres,
- miasto,
- (miasto),
- kod pocztowy,
- numer telefonu.
Tam nie należy podawać numeru swej karty, bo tam nie ponosicie żadnych opłat.
Potem znów należy kliknąć na: Continue i wówczas okaże się, że ten program nie wymaga żadnego kodu aktywacyjnego i wyświetli się Wam link do pobrania tego programu.
* Adres mailowy raczej powinien być prawdziwy.

EDIT: są też dostępne inne ich darmowe programy, oraz niektóre do wypróbowania.
Darmowe programy: RAW Thumbnail Viewer, Photo Book Screen Saver (fajny wygaszacz tworzony ze zdjęć), Media Impression 2 (do tworzenia różnych szablonów, w tym puzzli), oraz Video Downloader (ściąga video nie tylko z YouTube)
Uważajcie, abyście nie zainstalowali jakichś dodatków do przeglądarek, w tym IE. Ja to przegapiłam, ale ich po prostu nie włączyłam...
Na szczęście nie zainstalowałam żadnego toolbara.

EDIT 2: lepiej nie aktualizujcie tego pakietu, może wówczas przestanie być pełną wersją.

Wygaszacz wygląda nawet ciekawie, ale w pewnym sensie reklamuje ich produkt...
EDIT 3: ten program próbuje się aktualizować w tle. Odłączcie mu dostęp do neta. Dajcie mu do niego dostęp, jak coś będziecie chcieli udostępnić online.
EDIT 4: Odinstalowałam cały ten pakiet, bo Print Creation co chwila próbował się zaktualizować i obciążał neta. A pozostałe programy nie były na tyle dobre, by je zostawić.