Ashampoo Win Optimizer 8- pełna wersja bardzo dobrego programu do optymalizacji komputerów. W stosunku do jego poprzedniej wersji on ma odświeżony interfejs i bardziej przejrzysty podział na narzędzia. W tej wersji jest optymalizacja komputera online, ale nie testowałam tej funkcji. Jak się uruchamia ten program, to on sprawdza stan komputera i wyświetla raport. Nim się wprowadzi jakiekolwiek zmiany, można sprawdzić, co zostanie usunięte lub zmienione. Ten program ma wiele przydatnych modułów- sprzątanie systemu ( a w nim: optymalizacja jednym kliknięciem, drive cleaner, registry optimizer, internet cleaner i defrag 3- u mnie ten moduł sprawia poważne problemy i zawiesza mój komputer w czasie wyszukiwania dysków, pomaga tylko restart), poprawa wydajności ( zarządzanie usługami, autostartem, internet tuner- nie chcę go testować, zarządzanie procesami i moduł do dezinstalacji niechcianych programów), ustawienia Windows (optymalizacja, Anti Spy, zarządzanie skojarzeniami plików, zarządzanie menu kontekstowym, zapamiętywanie układu ikon), analiza systemu (informacje o systemie, informacja o zajętości miejsca na twardym dysku, optymalizacja i test systemu, disc doctor- on może nie działać zbyt dobrze, chyba że to poprawili), narzędzia plikowe (kasowanie plików, szyfrowanie i deszyfrowanie plików, łączenie i dzielenie plików, przywracanie skasowanych bądź utraconych plików), główne (zarządzanie kopiami, asystent optymalizacji, zaplanowane zadania i ustawienia). Nie zamierzam testować wszystkich modułów tego programu. Najczęściej go używam do usuwania zbędnych wpisów z rejestru i niepotrzebnych plików.
Ashampoo Win Optimizer 8 można wygrać w konkursie na Softpedii.
Aby móc wygrać ten program należy:
- w temacie:
Kod: Zaznacz cały
http://news.softpedia.com/news/Softpedia-Giveaways-2011-25-Free-Licenses-for-Ashampoo-WinOptimizer-197452.shtml
Ten program może wygrać dwadzieścia pięć osób.
Nie wiem, jak oni wyłonią zwycięzców.

Powodzenia w konkursie.

Też biorę w nim udział, bo bardzo lubię Ashampoo Win Optimizer. Jak dotąd on nigdy nic mi nie uszkodził. Ale nie używam wszystkich jego modułów.
Edit:
Chyba trzeba jedną osobę śledzić na Twitter:
Kod: Zaznacz cały
http://twitter.com/ionut_ilascu
Moje komentarze tam się nie ukazały. Może mają przerwę.
Albo trzeba użyć nicka na Twitter i śledzić tamtą osobę na Twitter.
Naprawdę nie wiem.