Lub:

Atlantis Word Processor- pełna wersja programu, który jest zaawansowanym edytorem tekstu, będącym alternatywą dla Microsoft Office. Obsługuje formaty worda i RTF- będący jego podstawowym formatem.
Ten program ma min. moduł sprawdzania pisowni i autokorekty. Korzystając z najbardziej oryginalnych i praktycznych Control Board, można tworzyć i zarządzać wszystkimi składnikami złożonych dokumentów z niezrównaną łatwością: sekcjami, polami, nagłówkami i stopkami, felietonami, punktowaniem i numerowaniem, stylami, zakładkami, przypisami i indeksami itp.
Ten program ma jakieś dwie funkcje ochronne i backup.

Atlantis Word Processor- może być też przenośnym edytorem tekstu, można go zainstalować na dysku pamięci Flash i mieć go zawsze przy sobie.
Atlantis Word Processor- można wygrać w konkursie, zorganizowanym przez tipradar.com. Wystarczy subskrybować kanały tego portalu, w jakimś czytniku RSS (np. w Feed Demon) i w tym temacie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników napisać sensowny komentarz, czemu chce się wygrać ten program. Można też ich śledzić na Facebook lub Twitter- ale bez tego i tak ma się szansę na wygraną.

Ja wzięłam udział w tym konkursie, bo nie mam na tym kompie Microsoft Office, a z chęcią przetestuję jego alternatywę.
Interfejs tego języku może być w języku angielskim, ale kto wie, może są jakieś słowniki do niego?

Aha, można też zdobyć kupon do tego programu, uprawniający do pięćdziesięcioprocentowego rabatu na inną wersję tego programu, może na nowszą.

Powodzenia w konkursie.