EASEUS Partition Master 8.0.1 Professional Edition- pełna wersja dość dobrego programu do różnych operacji na partycjach: zmieniania ich rozmiaru, przesuwania, kopiowania, kasowania, tworzenia, ukrywania, formatowania; oraz do kopiowania dysków. Najnowsza wersja tego programu daje nam też możliwość przywracania pojedynczych, skasowanych plików i całych partycji. Wspierane są dyski od 2 GB do 4 TB. Można przekonwertować dysku dynamicznego na dysk podstawowy ( wszystkie dane chronione ), oraz rozszerzyć partycji systemowej w celu maksymalizacji wydajności komputera (zrobiłam tak na moim kompie z systemem XP i nareszcie nie mam za mało miejsca na dysku C), utworzyć bootowalną płytę CD / DVD w przypadku uszkodzenia sektora rozruchowego systemu. Ten program obsługuje systemy 32- i 64-bitowe: Windows 2000/ XP/ Vista/ Windows 7.
EASEUS Partition Master 8.0.1 Professional Edition można dziś, do jutra o dziewiątej rano,pobrać za darmo z GOTD.
Ten program można pobrać bezpośrednio z: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
W czasie trwania tej promocji trzeba go zainstalować, aktywować i jak trzeba zarejestrować.
Jest on do użytku niekomercyjnego.
Jak dla mnie ten program nie jest zbyt bezpieczny, bo jak coś przerwie jego działanie, to można stracić dane, na zmienianych partycjach lub całe partycje. Raczej trzeba stworzyć obraz całego dysku, tak na wszelki wypadek. Posprzątać w kompie, sprawdzić dyski na obecność błędów. Według mnie tego programu należy używać, jak jest to konieczne, np. jak ma się o wiele za mało miejsca na partycji systemowej, a nie dla własnego widzimisię.