EASEUS Partition Master Professional- pełna wersja programu, do wykonywania różnych operacji na partycjach- przesuwania ich, kasowania, kopiowania, zmieniania ich rozmiaru, itp. Ten program jest bardzo przydatny, zwłaszcza jak ma się za mało miejsca na partycji systemowej, tak jak ja miałam na XP. Wersja pro jest bardziej rozbudowana od darmowej, którą testowałam. Trzeba uważać, aby w czasie działania tego programu, komputer nagle się nie wyłączył, bo wówczas może zniknąć dana partycja.
EASEUS Partition Master Professional jest za darmo, w krótkiej promocji na dottech.org.
Wystarczy wejść na tą stronę promocyjną:
Kod: Zaznacz cały
http://dottech.org/freebies/22187
Tam są podane linki, z których można pobrać pełną wersję tego programu.
Nie wiem, jak długo trwa ta promocja, ale mogą z niej skorzystać wszyscy:
Note: This promotion is available to everyone - everyone may get it for free. However, this is a dotTech.org promotion. Please do not upload the installation file to any other website, server, file hosting services, etc. and please do not directly link to the download. If you want to spread information about this offer, you may link to this article by providing a permalink (alternative permalink) to your audience. If you respect our wishes, we will be able to continue to bring you great freebies. If you don't, we have no incentive to continue our promotions and they may stop.
Używając tego programu, trzeba uważać, aby coś nie przerwało jego działania, bo wtedy można utracić dane, np. na partycji, której zmieniamy rozmiar. Tego programu należy używać tylko wtedy, gdy to jest potrzebne- bo jego używania jest dość ryzykowne.