Emsisoft Mamutu- pełna wersja dość dobrego programu do ochrony kompów. On nie wszczyna tylu fałszywych alarmów, co Emsisoft Anti Malware. Ten program tylko działa w tle, nie ma wbudowanego skanera i ma nas chronić przed różnymi zagrożeniami. Dość dobrze chroni przed keyloggerami, spyware i innymi malware. Zanadto nie obciąża systemu i raczej nie wchodzi w konflikt z programem antywirusowym. Miałam go kiedyś z darmowym avastem i avg i nie było konfliktu. Prawdopodobnie byłby konflikt z komercyjną wersją avasta, bo ten program bywa konfliktowy.
Emsisoft Mamutu można wygrać w konkursie na techhamlet.com. Do wygrania jest jego pięćdziesiąt licencji.
Aby móc wygrać ten program należy:
- w tym temacie:
Kod: Zaznacz cały
http://techhamlet.com/2011/04/emsisoft-mamutu-give-away-50-keys-worth-over-400/
- trzeba im podać swój prawdziwy adres, aby w razie naszej wygranej, mogli nam wysłać klucz,
- nie należy używać swojego loginu na Twitter lub Facebook, wystarczy im tylko podać swoje imię i nazwisko (ja kiedyś podałam im tylko moje imię i załapałam się na inną promocję) i adres mailowy.
Pierwsze 50 osób otrzyma klucze.
Jeżeli chodzi o ten konkurs, to tu chyba nie trzeba się śpieszyć z aktywacją tego programu, jak w promocji, opisanej tutaj: programy-za-free/emisost-mamutu-za-darmo-darmowa-aktywacja-do-1-maja-na-rok-t12654.html
Zdobyta licencja tego programu prawdopodobnie też będzie na rok.
Nie biorę udziału w tym konkursie, bo mam dobrego HIPS-a, jednak uważam że warto przetestować Emsisoft Mamutu.