Glary Utilities Pro 4- pełna wersja kolejnego optymizatora systemu. On ma go optymalizować poprzez usunięcie błędnych wpisów z rejestru, zbędnych pozycji z Autostart, niepotrzebnych plików tymczasowych. On wyświetla też uruchomione procesy. On może skasować rozszerzenie do przeglądarek internetowych, rzekomo po to, by przyśpieszyć internet. On też analizuje zajętość dysku twardego i wyszukuje duplikaty plików. Wsadowo też odinstalowuje niechciane programy i sprawdza, czy te które zostawimy, są aktualne. On jest kompatybilny z: Windows 8, 7, 2000, XP, Vista. 32/64. Lata temu używałam jego darmowej wersji i nie przypadł mi do gustu, bo usunął kilka potrzebnych wpisów z rejestru, zrobionych przy użyciu IconTweaker i przez to musiałam od nowa je zmieniać, bo zamieniły się na te domyślne. Może od tego czasu się poprawił, ale nie zamierzam go testować.
Glary Utilities Pro 4 jest za darmo, przez ponad 11 godzin, w promocji na Glarysoft.
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
http://giveaway.glarysoft.com/glaryutilitiespro4-627/
Instalka tego softu wymaga połączenia z netem.
Jest on do użytku niekomercyjnego, nie ma jego darmowego update do następnej wersji, ani takiegoż wsparcia technicznego.
Strona jego producenta została uznana za bezpieczną przez WOT i McAfee Site Advisor.
* On zapewne wymaga darmowej rejestracji...