Bionic Dues- gra strategiczna, RPG, z trybem jednego gracza w której w czasie trwającej wojny pomiędzy złymi robotami oraz dobrymi opowiadacie się po stronie ludzkości. Waszym celem jest stworzyć czteroosobową drużynę, złożoną z botów, oraz towarzyszących im ludzi. Boty możecie ulepszać. Rozgrywka dla dobrych graczy ponoć z biegiem czasu staje się monotonna, bo misje są podobne, a dla niedzielnych graczy, takich jak ja może być bardzo trudna. Nawet jak zginiecie w czasie misji, co zdarza się często, to na początku następnej znów macie czterech graczy. Ta gra w większości na Steam została oceniona bardzo pozytywnie. Minimalne wymagania systemowe: Windows XP SP2 lub późniejszy, procesor 1.6Ghz CPU, 2 GB RAM, rozdzielczość ekranu wynosząca co najmniej: 720px wysokość: 1024px szerokość; 300 MB wolnego miejsca na dysku twardym.
Gra Bionic Dues na Steam, jest za darmo w promocji PC Gamer.
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
http://www.pcgamer.com/grab-a-free-steam-key-for-tactical-mech-game-bionic-dues/
Należy tam wpisać swój adres mailowy, a potem zażyczyć sobie kluczyka i w ostateczności zalogować się na Facebook, o ile wcześniej tego nie zrobiliście. Skorzystanie z tej promocji wydaje się proste, ale ja miałam z tym problem. W Firefox ich stronę dodałam do białej listy w Disconect, wyłączyłam blokowanie wszystkich skryptów w no script, oraz blokowanie reklam w Adblock Plus, w końcu się zdenerwowałam i włączyłam Internet Explorer. Jednak zalogowanie się na Facebook było przymusowe, więc z niego zrezygnowałam. Potem się rozmyśliłam, jednak chciałam użyć IE, ale na szczęście odmówiło mi posłuszeństwa. W ostateczności uruchomiłam SlimBoat, wpisałam mój adres mailowy, oraz zalogowałam się na Facebook, zdobyłam kluczyk i aktywowałam nową grę na Steam, w którą nawet nie wiem czy będę grać. Po prostu czasem sprawdzam czy dana promocja działa. (Poza tym bywam czasami uparta.)
Pisząc opis tej gry wzorowałam się na dość ciekawej recenzji zamieszczonej tutaj:
Kod: Zaznacz cały
http://www.gikz.pl/artykuly/recenzje/bionic-dues-recenzja/
Powyższa strona została uznana za bezpieczną przez WOT, McAfee Site Advisor i Dr.Web Anti- Virus Link Checker.