Doors- pełna wersja atmosferycznej, logicznej gry, stworzonej przez jednego twórcę. Poruszacie się w przedziwnych miejscach, po mrocznej okolicy, pobliskich jaskiniach, albo opuszczonym biurze i w końcu staniecie przed wyborem, które drzwi wybrać: czerwone, zielone czy niebieskie. Czasem dwoje z nich, a czasem tylko jedne poprowadzą Was dalej; dokonacie złego wyboru, poniesiecie śmierć. Czasem nie należy uparcie przeć do przodu, należy się trochę wycofać i rozglądnąć. Czasem jak nie będziecie ostrożni, to przejdziecie przez pierwsze lepsze drzwi i albo będziecie grać dalej, albo umrzecie. Dla mnie najtrudniejszy był poziom dziejący się w biurze, ale i tak daleko nie zaszłam, bo przypadkowo przechodzę przez drzwi i tracę życie... Naprawdę trzeba uważać, aby nie wpaść na drzwi. Logiczne zagadki utrudnią lub ułatwią Wam wybór. W moim przypadku jest pół na pół, bo owa gra ma interfejs po angielsku. Na szczęście dany poziom jest zapamiętywany, więc jak ponownie uruchomicie grę, wystarczy wybrać opcję: load, czyli wczytaj i zacząć ją tam, gdzie ją przerwaliście. Owa gra wymaga DirectX:9.0, oraz 2 GB wolnego miejsca na dysku twardym. Na mojej dziesiątce dobrze działa.
Jeden z dziesięciu kluczy do gry Doors, na Steam, możecie wygrać w konkursie na Cubic Bundle.
Strona konkursowa:
Kod: Zaznacz cały
https://cubicbundle.com/doors-giveaway
Wpierw proszę zalogujcie się na Facebook, albo Twitter, a potem do gleam na stronie konkursowej- może to przesadna ostrożność, bo owa aplikacja nie ma prawa poznać Waszych haseł, ani loginów... Aby zwiększyć swoje szanse, spełnijcie tyle ich wymagań, ile zdołacie.
Ów konkurs trwa do około 3 kwietnia.
Życzę Wam powodzenia i udanej rozgrywki.

Strona konkursowa została uznana za bezpieczną przez WOT i Dr.Web Anti- Virus Link Checker, a nie została jeszcze sklasyfikowana przez McAfee Web Advisor, ale raczej jest bezpieczna.
* Wbrew temu co napisali, ów konkurs dotyczy gry Doors.