Journey To The Center Of The Earth- pełna wersja gry platformowej, luźno opartej na powieście Verne, której bohaterowie eksplorują gigantyczne jaskinie, narażając się na wiele niebezpieczeństw. Gracz na zmianę, albo naraz może kierować trzema postaciami: Otto, Axelem i Hansem- każda z nich ma unikalne właściwości, które pomogą Wam zrealizować cel, czyli całą trójkę przeprowadzić przez dany poziom. Np. Otto posługuje się kilofem i używając go niszczy skały, ale nie może jakoś daleko skakać; Axel jest całkiem skoczny i silny; a Hans posługuje się wodą. Powinniście tam grać, że jedna z postaci, np. mój ulubiony Axel utoruje drogę innym, np. przesuwając kamień tak, aby pozostali gorzej skaczący mogli przejść nad kolczastą przepaścią. Czasami się zdarza, że dwie postacie należy postawić na zapadniach, aby trzecia mogła dalej pójść. Dla mnie ta gra już na początku jest trudna, bo jestem raczej niedzielnym graczem, w każdym razie bardzo łatwo jest stracić życie- wówczas rozlega się nieprzyjemny krzyk. Brr. Przeważają opinie mieszane. Minimalne wymagania dla systemu Windows: Windows XP; procesor: 2 GHZ; 1 GB RAM; DirectX: 9.0c; 128 MB wolnego miejsca na dysku twardym. Owa gra dobrze działa na mojej dziesiątce i nie musiałam jej uruchamiać z żadnym trybem zgodności.
Klucze do gry Journey To The Center Of The Earth można zdobyć za darmo, w promocji na Free Games Info.*
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
http://www.freegamesinfo.net/index.php?p=/freebies
O tej promocji przeczytałam tutaj:
Kod: Zaznacz cały
http://lowcygier.pl/forum/viewtopic.php?f=4&t=13078&start=160#p268439
Wpierw proszę zalogujcie się w przeglądarce na stronie Steam, a potem dopiero na stronie promocyjnej, do gleam. Następnie wypełnijcie ich wszystkie wymagania, a jak otrzymacie klucz do nowej gry, to ją aktywujcie na Steam.
* Strona promocyjna została uznana za bezpieczną przez WOT i Dr.Web Anti- Virus Link Checker, a ma bardzo złą reputację według McAfee Web Advisor, może trochę na wyrost. Jednak uważam, że logowanie się tam do gleam jest bezpieczne. Jednak najlepiej wpierw się zalogujcie na Steam, a dopiero potem na stronie promocyjnej, do gleam.