Normality- pełna wersja starej gry, uruchamianej dzięki DOSBOX, której akcja toczy się w mieście Neutropolis. Rządzący nim stawiają na daleko idącą normalność, przesadnie pojmowaną i zwalczają wszelki indywidualizm. Np. obywatel przez 24 godziny na dobę powinien mieć włączony telewizor i oglądać ich ,,światłe" programy, inaczej zajmą się nim służby porządkowe i zostanie poddany resocjalizacji czyli normalizacji. Wcielacie się w rolę Kent Knutson, który jest buntownikiem i ceni indywidualność i za publiczne gwizdanie na ulicy został skazany na areszt domowy, najczęstszą karę. Macie poruszać się po jego mieszkaniu i zebrać potrzebne przedmioty, posługując się nietypową lalką Voodoo, która potrafi wszystko otworzyć oraz użyć wybranych przedmiotów, które zbieracie do torby. Wpierw musicie rozwiązać problem z sąsiadem, który wezwie służby porządkowe jeśli non stop nie będziecie mieć włączonego telewizora. Na szczęście możecie liczyć na różne solucje, poradniki, ale ja miałam problem z pewnymi akcjami. Jak zechcecie użyć przedmiotów, w niewłaściwym czasie, to bohater Was o tym poinformuje. Kent dołączył do swoistego ruchu oporu, który miał zrzeszać inne osoby sfrustrowane zaistniałym porządkiem rzeczy. Waszym celem jest ustalić dlaczego miasto jest tak kontrolowane, oraz rozwiązywać różne zagadki, puzzle. Nie za bardzo ogarniam ową grę, ale jest całkiem ciekawa... Minimalne wymagania systemowe: Windows XP, Vista, 7, 8; procesor: 1.8 GHz; 512 MB RAM; karta graficzna: 3D kompatybilna z: DirectX 7. Owa gra u mnie raczej dobrze działa, ale uruchamia się w dużym oknie, jednak to można zmienić. Może użytkownicy Windows 10 powinni ją uruchomić w trybie zgodności?

Gra Normality, na Steam, jest za darmo, nie wiem jak długo, w promocji na Indie Gala.
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
https://www.indiegala.com/store
Tam należy się zalogować, oraz mieć połączone z nimi Wasze konto na Steam, oraz poprosić o klucz potrzebny do aktywacji tej gry, jak będziecie w przeglądarce zalogowani do Steam.
O tej promocji wspomnieli min. i łowcy gier, ale prędzej czy później zajrzałabym na stronę promocyjną, to była tylko kwestia czasu.
W zasadzie polecam ową grę, która jest min. z gatunku wskaż i kliknij, ale miewam z nią problemy... Bo nie wiem, jak sfinalizować pewne akcje...