Privacy Eraser Pro 3.5.4-pełna wersja całkiem nieznanego mi programu, mającego dbać o prywatność jego użytkowników. Mam wrażenie, że pisałam kiedyś o czymś podobnym. W każdym razie on czyści całą internetową historię, oraz poprzednią aktywność na komputerze. On wspiera popularne przeglądarki, uwzględniając: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Safari i Opera (jednak nie wiem, czy to dotyczy jej dawnej wersji, czy chromopodobnej). Za pomocą jednego kliknięcia usuniecie cache internetowe, ciasteczka, historię przeglądania, historię wpisywanych adresów, wpisywane url, historię auto-uzupełniania, zapisane hasła i dane indeksowe Waszych przeglądarek, oraz historię uruchamiania Windows, historię wyszukiwania, oraz otwierania i zapisywania; poprzednio otwierane dokumenty, tymczasowe pliki, kosz, schowek systemowy, pasek zadań, jump listy, dns cache, pliki dziennika, zrzuty pamięci, raportowanie błędów, itp. Funkcjonalność tego softu możecie zwiększyć używając ponad 250 darmowych rozszerzeń, dzięki którym będzie obsługiwał zewnętrzne programy, uwzględniając ACDSee, Adobe Reader, Microsoft Office, WinZip, WinRAR, Windows Media Player, VLC Player, eMule, BitTorrent, Google Toolbar i wiele innych. On ma też moduł do nieodwracalnego kasowania plików i czyszczenia dysków i ponoć danych, które on skasuje, już nie da się odzyskać. Wymagania systemowe: Windows XP/ Vista/ 2008/ 2012/ 7/ 8/ 8.1 (x32/x64); 512 MB RAM lub więcej; 10 MB wolnego miejsca na dysku twardym; procesor Intel/AMD lub inny kompatybilny. Darmowa alternatywa: Ccleaner. Płatna, np. moduł szybkiego czyszczenia w Ashampoo WinOptimizer (ale wpierw ustalcie, co chcecie usunąć.)
Privacy Eraser Pro 3.5.4 jest za darmo, przez ponad 12 godzin, w promocji na GOTD.
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
http://www.giveawayoftheday.com/privacy-eraser-pro-3-5-4/
Archiwum z ograniczoną czasowo instalką tego softu można pobrać bezpośrednio stąd:
Kod: Zaznacz cały
http://www.giveawayoftheday.com/download/?id=60181
W czasie trwania tej promocji należy go zainstalować i zarejestrować.
Jest on do użytku niekomercyjnego.
Strona producenta tego softu została uznana za bezpieczną przez WOT, McAfee Site Advisor i Dr.Web Anti- Virus Link Checker.
Jednak zachowajcie ostrożność, jak zdecydujecie się go użyć... Kiedyś pisałam o podobnym sofcie, który usuwał zakładki/ Ulubione...