SpyShelter Premium- bardzo dobry program do ochrony kompa przed wirusami, trojanami, keyloggerami, wirusami, itp. z HIPS (host intrusion prevention system). On chroni przed: keyloggerami (programami odczytującymi to, co wpisuje się przy pomocy klawiatury), złośliwymi programami robiącymi zrzuty ekranu (np. jak ktoś się gdzieś loguje), zapisywaniem zawartości schowka systemowego, przed przechwyceniem obrazu z kamery internetowej, przed nagraniem dźwięków z naszego komputera (lub podsłuchaniem naszych rozmów przez neta), chroni przed szpiegowaniem jak korzystamy z internetu i ochrania nasz system (np. przed zmianą ustawień systemowych i dodaniem jakiegoś nowego programu do autostartu). Ten program ma czarne i białe listy i jak czemuś zabronimy podjąć działania w naszym systemie i będziemy chcieli mu zezwolić, to bez problemu możemy dostosować ustawienia tego programu.
Jak dla mnie ten program jest bardzo dobry i do tego jest polskiej produkcji. Nie wiem, co jest lepsze, Zemana AntiLogger czy Spy Shelter Premium.
Spy Shelter Premium można wygrać w konkursie na tipradar. Do zdobycia jest jego pięć licencji. Licencji dożywotnich.

Aby móc wygrać ten program należy:
- przystąpić do subskrypcji tipradar w jakimś czytniku RSS, np. w Feed Demon (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników),
- można też przystąpić do ich mailowej subskrypcji, ale to nie jest wymagane, by brać udział w tym konkursie
(jeżeli o to chodzi, to nie wiem, czy oni spamują),
- w temacie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników trzeba napisać komentarz czemu chce się wygrać ten program,
- można też ich śledzić na Twitter lub Facebook, na którymś z tych portali napisać informację o tym konkursie, a
w komentarzu dać do niego linka, to nie jest wymagane, ale bardzo się liczy,
- należy im podać swój prawdziwy adres mailowy, aby w razie wygranej, drogą mailową otrzymać od nich wygraną
licencję (jeżeli o to chodzi, to oni nie spamują).
Zwycięzcy zostaną wylosowani przy użyciu random.org, więc każdy niezależnie od liczby osób, które chcą wygrać ten program (a jest ich sporo) ma szansę na wygraną.
Powodzenia w konkursie.

Też biorę w nim udział, bo chcę spróbować szczęścia.