Sticky Password 4.1- pełna wersja programu do przechowywania haseł i loginów, oraz do zarządzania nimi i do wypełniania formularzy. Ten program może np. importować hasło z przeglądarki internetowej i potem zapytać czy utworzyć główne hasło dostępu do niej. To samo główne hasło może zostać użyte, by zabezpieczyć Twój komputer, przed dostępem do niego niepożądanych osób. Hasłem może być zabezpieczony komputer, jak wejdzie w stan uśpienia lub hibernacji. Można mieć multikonta i chronić je hasłami dostępu, zapamiętanymi przez Sticky Password 4. Hasło można zapisać na kluczu USB, Bluetooth lub na innym urządzeniu przenośnym, czyli nie trzeba go zapamiętywać. Generator haseł automatycznie kopiuje nowe hasło do schowka, a następnie automatycznie usuwa je z niego po kilku minutach. Ten program ma inteligentny moduł, który wypełnia formularze internetowe i zwykłe okna dialogowe. Pomaga w nich łatwo wczytać hasła.
Pełną wersję Sticky Password 4.1 można wygrać w konkursie na tipradar. Do wygrania jest jego dwadzieścia licencji.
Aby wygrać ten program należy:
- przystąpić do subskrypcji tipradar w jakimś czytniku RSS, np. w Feed Demon,
- można przystąpić do ich mailowej subskrypcji, ale to chyba nie jest wymagane,
- w temacie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników trzeba napisać czemu chce się wygrać ten program,
- podać swojego prawdziwego maila, aby w razie wygranej drogą mailową dostać wygraną licencję, oni raczej nie spamują (nie wiem, czy spamują, jak się przystąpi do ich mailowej subskrypcji),
- można też ich śledzić na Twitter lub Facebook.
Nie mam zielonego pojęcia w jaki sposób oni wyłonią zwycięzcę. Nic nie piszą o random.org.

Powodzenia w konkursie.

Nie biorę w nim udziału, bo nie potrzebuję tego programu.