SysWatch Personal- pełna wersja całkiem nieznanego mi programu zabezpieczającego, który ma monitorować uruchamiane procesy. On ma zapobiec atakom hakerów i aktywacji złośliwych programów. Ponoć SysWatch Personal aby nas chronić nie wymaga żadnych sygnatur, w przeciwieństwie do programów antywirusowych. On niby jest w pełni kompatybilny z programami antywirusowymi. On kontroluje uruchamianie programów, oraz ich aktywność, ma chronić przed nieznanymi zagrożeniami, itp. Dzięki temu programowi inne aplikacje uruchamiają się w wirtualnej piaskownicy- Sandbox, albo mogą zostać zablokowane. Ponadto dzięki kontroli uruchamiania różnych programów, SysWatch Personal kontroluje jaki one mają dostęp do naszych plików i folderów, przenośnych dysków USB, kluczy w rejestrze, różnych urządzeń i sieci. SysWatch Personal ma też moduł auto-ochrony.
SysWatch Personal jest teraz, za darmo na rok, w promocji swego producenta.
Strona promocyjna:
Kod: Zaznacz cały
http://www.safensoft.com/home/free/personal/
Tam należy wpisać kod podany na obrazku, aby uzyskać klucz licencyjny tego programu.
Nie wiem, jak długo trwa ta promocja.

* Czytałam o niej na różnych stronach, ale wpierw sprawdziłam jej legalność... Nie zamierzam testować tego programu, ale on może Wam się do czegoś przyda.