ZoneAlarm Pro Firewall 2012- płatna wersja zapory, którą kiedyś uważałam za jedną z lepszych, ale nie wiedzieć czemu przestała u mnie dobrze działać.

Ona zapewnia ochronę przed hakerami, phishingiem i pobraniem niebezpiecznych plików, oraz przed kradzieżą tożsamości i prywatnych danych. Naszą sieć można umieścić w bezpiecznej lub publicznej strefie- ale ta strefa bezpieczna chyba nie dotyczy neta, tylko domowej sieci lokalnej.

Ten program ponoć nie wyświetla wielu alertów, ale zadaje nam pytania, na podstawie których tworzy reguły odnośnie tego, jakie aplikacje mogą mieć dostęp do internetu, a jakie nie. Blokuje aplikacje na podstawie ich zachowania, a użytkownikowi każe zdecydować, co z nimi zrobić. Czasem nawet blokuje bezpieczne programy, jak ich zachowanie uzna za podejrzane. Oferuje tryb gry, udostępnia 2 GB danych, które mogą zostać wykorzystane do utworzenia kopii zapasowej, a dzięki ochronie hasłem zapobiega zmianie jej ustawień przez osoby trzecie.
Dziesięć licencji ZoneAlarm Pro Firewall 2012 można wygrać w kolejnym świątecznym konkursie na techishare.Aby móc wygrać ten program, należy napisać komentarz w tym temacie:
Kod: Zaznacz cały
http://www.techishare.com/tech-i-share-giveaway/zonealarm-pro-firewall-2012-review-giveaway/
i spełnić jeden z trzech warunków podanych w pierwszym poście, a jak chcecie to napisać informację o tym konkursie na Facebook, Twitter, a w komentarzu podać im linka do tej informacji.
Zwycięzcy zostaną wyłonieni 26 grudnia.Powodzenia.