Wise PC Engineer- całkiem nieznany mi program do optymalizacji kompów i zwiększania naszego bezpieczeństwa. On może usuwać błędne wpisy z rejestru, defragmentować go i robić jego kopię zapasową; usuwać zbędne pliki i przywracać te pliki, które zostały przypadkowo skasowane, oraz może je nieodwracalnie kasować; defragmentować twardy dysk; optymalizować pamięć; ukrywać pliki i foldery i automatycznie wyłączać kompa o wyznaczonej porze. Obsługiwane systemy: Microsoft Windows 7 (32bit, 64bit), Windows Vista (32bit, 64bit), Windows 2008 Server, Windows XP (32-bit i 64-bit), Windows 2000, Windows 2003, Windows NT/Me/98.
Ten program jest dostępny za darmo do 10 IV na brothergiveaway.
Wystarczy go pobrać z tej strony promocyjnej: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
On wymaga rejestracji na tej stronie:
Kod: Zaznacz cały
http://www.wisecleaner.com/giveaway.html
Na pewno nie będę go testować, bo go całkiem nie znam. A z programami do optymalizacji systemów trzeba bardzo uważać, bo mogą położyć system na amen. Przed ich użyciem trzeba utworzyć punkt przywracania systemu, aby w razie czego cofnąć niekorzystne zmiany. Jak dla mnie to bezpieczniejsze są promocje z GOTD, już raz się sparzyłam na promocyjnym programie z brothergiveaway i musiałam przywracać system, bo ich pełna wersja programu do czyszczenia rejestru sporo mi namieszała w systemie. :/