YoWindow- pełna wersja programu, który na bieżąco wyświetla aktualną pogodę w postaci graficznej, ma różne lokalizacje (u mnie Szczecin brał za wieś), oraz może wyświetlać wygaszacz ekranu.
YoWindow można wygrać w konkursie na tipradar. Ponoć mają nieograniczoną ilość jego licencji.
Aby móc wygrać ten program należy:
- przystąpić do newslettera tipradar w jakimś czytniku RSS, np. w Feed Demon (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników),
- można przystąpić do ich mailowej subskrypcji, ale to nie jest wymagane, by brać udział w tym konkursie (jeżeli o to chodzi, to nie wiem, czy oni spamują),
- w temacie: Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników napisać komentarz czemu chce się wygrać ten program,
- można ich śledzić na Twitter lub Facebook, na którymś z tych portali napisać o tym konkursie, a w komentarzu podać do niego linka, to nie jest wymagane, ale bardzo się liczy,
- należy im podać swój prawdziwy adres mailowy, aby w razie wygranej, drogą mailową dostać wygraną licencję (jeśli o to chodzi, to oni nie spamują).
Nie wiem, jak oni wyłonią zwycięzców i ile osób wygra ten program.

Miałam kiedyś ten program, ale nie przypadł mi do gustu. Jednak on może się spodobać osobom zainteresowanym aktualną pogodą w danym regionie.