Zemana AntiLogger- dość dobry program do ochrony przed keyloggerami, malware robiącymi niechciane zrzuty, przechwyceniem obrazu z naszej kamerki internetowej, przechwyceniem zawartości schowka systemowego i zmianą ustawień systemu. Zemana AntiLogger była tak skuteczna, że ponoć przeszkodziła DDS w dodaniu się do autostartu. Ten program nie był zły, ale wszedł w ostry konflikt z płatną wersją Aviry i musiałam się z nim pożegnać. Objawy konfliktu: od razu po zainstalowaniu Aviry i jej zaktualizowaniu mój komp z XP się nagle wyłączył i zrestartował ponownie, nie było żadnego pliku dump; raz zbyt późno wyłączyłam Zemanę w czasie aktualizacji Aviry i zaliczyłam gwałtowny restart.

Zemana AntiMalware- pełna wersja całkiem nieznanego mi programu do ochrony, który jest trochę podobny do Hitmana, czyli zawiera w sobie kilka modułów do skanowania kompów. Ten program może zostać uruchomiony z przenośnego dysku podłączanego na USB, CD\DVD lub z dysku znajdującego się w Waszej sieci LAN. Ponoć chroni przed wszelakiej maści malware. W skład tego pakietu wchodzą: Prevx, Dr.Web, Ikarus, Emsisoft i G Data.

Pięćdziesiąt licencji Zemany AntiLogger i Zemany AntiMalware można wygrać w konkursie na Softpedia, który trwa do najbliższej niedzieli.
Aby móc wygrać jedną z 50 licencji obu tych programów należy:
- napisać bardzo dobry i przekonywujący komentarz w tym temacie:
Kod: Zaznacz cały
http://news.softpedia.com/news/Softpedia-Giveaways-2011-50-Licenses-for-Zemana-AntiLogger-and-AntiMalware-231406.shtml
Pięć dni po minięciu terminu tego konkursu, zostaną wybrani zwycięzcy. Potem oni dostaną maila, informującego o ich wygranej, na którego muszą odpowiedzieć w terminie, inaczej im licencja przepadnie.
Powodzenia.