nie licząc paru gadżetów o których za chwilkę

często korzystam z swojego cztero rdzeniowego tabletu Prestigio PMT3287_3G (MULTIPAD RANGER 8.0 3G)
nie jest to jakiś super tablet moim zdaniem na pewno nie z operą chromem Mozillą ani standardową przeglądarką od androida zwaną internet

często bywam na FB ( jak większość ) i na pewno irytujące jest to że wasze urządzenie się tnie na tym Facebook'u , messengera i wielu innych apek które mają być szybsze nisz przeglądanie samej www ... ale sami wiecie że tak nie jest
a do tego dla większych bywalców po 30 min do 1 godziny nasze urządzenie jest ciepłe jak nie bardzo ciepłe ok 26 stopni na obudowie . a tnie się jak tneło ... nie którzy sięgają po radykalne kroki typu przywracanie urządzenia ale co to daje ? jeden dzień dwa i znowu to samo ?
ja szukałem ciekawych newsów na tutejsze forum czytałem też o przeglądarkach WWW jeszcze kiedyś było tak że opera miała to a Google chrome to każdy się czymś wyróżniał a dziś wszystkie wyglądam i interfejsem wyglądają niemalże tak samo ! i w wydajności się niewiele różnią ( tylko na słabszych komputerach z 2 gb ram'u i mniej to widać )
i latam sobie po necie i tu test przeglądarek i 2 przeglądarki sprawdziłem jedną na pc Vivaldi (kopia chrome) i do tego niestabilna nagle zniknie okno proces jest nadal i dzwięk z youtube również i trzeba zakończyć proces
a drugą znalazłem na tablet idealna instaluję facebook zamiast po 6 sekundach pojawia się po dwóch !
loguje się i wszystko chodzi płynnie jak w Windows 8 minimalne zacinki błędy z wyświetlaniem strony czasem reklamy na siebie nachodzą jak jest jakaś strona nimi napchana ale przykładem zajebistości tej przeglądarki jest to że na niej działa chat z facebooka !
ok no to wiemy że przeglądarka pomimo czasem drobnych błędów z wyświetlaniem mniej mobilnych stron www jest 6 razy szybsza
a to co to ?
brak wsparcia adobe flasch player na twoim użądzeniu
lub
zainstaluj flasch player
a na androida nie ma flascha , a ta przeglądarka ma go wbudowanego !
a i joystick jak na PSP i sami możemy ustawiać sobie klawisze !
a co jeszcze tu mamy hmm . opcję myszki ! z touchpadem
polecam tę przeglądarkę jest super i niech się rozwija !