2 kompy a 1 drukarka

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

2 kompy a 1 drukarka

Post15 mar 2013, 15:02

Witam,
Mam taki problem, mam dwa kompy do których muszę dokupić karty sieci bezprzewodowej aby połączyć z internetem. Mam 1 drukarkę i chcę drukować z obu kompów. Jak to zrobić żeby miało ręce i nogi? Proszę o rady ;)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

2 kompy a 1 drukarka

Post15 mar 2013, 19:34

Co to konkretnie za drukarka?
Jest wiele opcji, można zrobić print server, można też przysyłać zadania do druku, za pośrednictwem Wi-Fi, wszystko zależy od urządzenia drukującego. Jeśli wszystkie kompy są w sieci można też udostępnić drukarkę na jednym kompie, a drugi będzie mógł już swobodnie z niej korzystać, oczywiście o ile technologicznie da radę (LAN, WiFi etc.)
Napisz konkretnie co to za drukarka, markę i model. Jak Twoja sieć jest zbudowana, router jest? Drukarka ma wejście na skrętkę? Napisz coś więcej. Pozdr.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

Awatar użytkownika
patrolvip2

Użytkownik

2 kompy a 1 drukarka

Post17 mar 2013, 13:50

Drukarka to HP LaserJet P1102. Mam dostępne 2 kompy które muszą działać bezprzewodowo, do 1 z nich jest podłączona drukarka. A chciałbym żeby było można drukować z 2 kompów...Jest router więc z wi-fi nie bedzie problemu. Jakieś pomysły? :)
Podbijam bo ginie w czeluściach piekielnych tego forum a potrzeba ogromna :D

Awatar użytkownika
me@djohnsc

Administrator

2 kompy a 1 drukarka

Post18 mar 2013, 12:48

Z tego co czytam tutaj -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników to
oferuje druk bezprzewodowy[2] oraz z urządzeń przenośnych za pomocą technologii HP ePrint[3], ePrint Wireless Direct[4] i AirPrint™[5].
Tu więcej na ten temat Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników oraz Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Pozdrawiam Kamil

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”