załatwiłem sprawę w ten sposób iż poszedłem z umową do Dialogu i na "pałę" że tak powiem brzydko, rzuciłem teczkę i mówię "nie da się opisać tego co się u Was dzieje, od lutego powinno być u mnie conajmniej 10mb łącza mam zaledwie 1-3mb dzwonie na infolinie i jakaś za przeproszeniem Małpa mówi mi że jest coś nie tak u mnie w laptopie... wydałem majątek na skanowanie inne update aby poprawić wydajność i usunąć wirusy, każdy test nie wykazał złośliwych robaków, więc nie wiem dlaczego jeszcze z Wami nie zerwałem umowy, a właśnie skoro jużprzy tym jesteśmy, chciałbym aby pani szybko przygotowała druczek o rozwiązaniu umowy łącza 10mb, którego zaznaczam jeszcze raz że nie mam, na Nazwisko **** adres **** w ZG, w trybie natychmiastowym ponieważ od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem łącza 80mb od waszego konkurenta TP i sobie chwalę nie musze prosić o nic, podpisałem umowę i mam to co jest w umowie..."
babka

takie oczy, nie wiedziała co ma powiedzieć wklepała wszystko w komputerek, i słysze tylko "tak widzę że pan dzwoni do nas prawie codziennie, i zgłasza nie taką siłe łącza jaka powinna być, ale to nei powód do rozwiązania umowy"
- chyba pani jest śmieszna ?! czy jest możliwość rozmowy z pani bezpośrednim przełożonym ?
- niestety nie ma chwilowo
- to proszę aby pani Go natychmiast tutaj ściągnęła albo wychodzę i udaje się bezpośrednio do organów przeznaczonych do zajmowania się sprawami takimi jak moja, i mogę spokojnie stwierdzić że nie skończy się to na "rabacie 100% za jeden miesiąc wstecz"
- ale z kierownikiem nie załatwi pan niczego takiego
- w takim razie niech Pani ogarnie szybko temat bo ja mam już po dziurki w nosie tego wyczekiwania i wklepywania cyferek w telefonie muzykę by normalną ustawili...
po około 10min przyszła cudowna pani kierownik, która zaprosiła mnie do swojego pokoju - gabinetu, nie powiem fotel miala slodziuśki x)
po 30min, rozmowy i wydzwaniania po ludziach z Dialogu, okazało się że przyjdzie ktoś i wymieni mi modem bo może akurat to nie laptop, <jakbym kur** nie wiedział> jest winny a urządzenie które odbiera sygnał z sieci i wysyła do komputerów w domu...
- dostałem nowy modem, łącze się poprawiło o 100% więc na dzień dzisiejszy mam 20mb i zmienioną umowe wraz z ceną łącza <20zł> xD przy czym nie płacę za abonament jeszcze przez 12miesięcy

akurat już opłaciłem całość przez ostatnie pół roku
ps. co się nałaziłem, nadzwoniłem do Nich i naszarpałem nerwów to moje, ale się opłaciło