Łącze którego nie ma, wypowiedzenie umowy dostawcy

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
andamel

Użytkownik

Post14 lip 2012, 10:20

jak w temacie, a mianowicie wygląda to w ten sposób iż:

w lutym 2012r. podpisałem umowę z Siecią Di***g na łączę 10mb.
Radocha jak nic, kurczę 10mb przy wcześniejszych 2-4mb to :o ściągnąć film to ja będę mógł od tak o :clap:,
minęło może ze 2-3miesiące jak postanowiłem sprawdzić dlaczego mi net zamula... oczywiście w najprostszy sposób Speed test... :lol: prędkość zniewalająca około 1-2mb... telefon na BOK i usłyszałem aby odłączyć router, a proszę bardzo czemu nie, <odłączone> tworze łączę szerokopasmowe wklepuje login i hasło... robimy teścik łącze fakt polepszyło się do 5mb ale to nie 10mb, kobieta produkuje się i produkuje ja wściekły bo minuty lecą OK w końcu zaczaiła że coś nie tak, sprawdziła u nich wszytsko OK ale kiedy u nich cos jest nei tak ? NIGDY zawsze coś siędzieje u klienta... przyszedł ziomek techniczny i mówi że mam wirusa na kompie i wpierdziela mi łącze xD "PANIE TEN ROBAK TO JAKIŚ TASIEMIEC SKORO JE 7mb !" i tak do poniedziałku 9,07,2012 już nie wytrzymałem po XXX zgłoszeniu na BOK stwierdziłem że zainwestuje w tego informatyka który mi wyczyści kompa z tych robaków, zaniosłem lapka, ziomek siedział 3h i nic nie znalazł o przepraszam, znalazł :) 2 zainfekowane pliki, z czego jeden znalazł się na jego Pendrive i było to .txt xD a drugi to plik .iso gdzie ziomek twierdzi że napotkał program jakiś patch albo crack do gry i dlatego tak się drze... więc lapek czysty jak łza, na wszelki wypadek zrobiłem jeszcze raz skana w chacie i wyszło to samo z tym że bez tego jego pliku .txt bo nie mam już podpiętego flesha pod usb, więc tylko moje iso... wyczyścili lapka z brudu na wszelki wypadek :P nałożyli nowej pasty <a może to ucieka łączę bo się grzeje> hehe dla BOK wszystko może być przyczyną przecież :P

pytanie jest takie:
na jakiej podstawie i w jakim terminie mogę wypowiedzieć UMOWĘ z tą siecią ponieważ nie mam tego za co płacę, powiem tyle że screeny z pomiarem łącza robie od dziś rana. Są na to jakieś ustawy ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Łącze którego niema, wypowiedzenie UMOWY dostawcy

Post14 lip 2012, 10:37

Ustawa nie potrzebna, poczytaj regulamin, a jak nie idzie to zrób mi skany wymazując swoje dane kontaktowe.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

andamel

Użytkownik

Post15 lip 2012, 11:26

ale czego mam szukać w regulaminie mniej więcej ?

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post15 lip 2012, 11:31

Zapisów dotyczących zobowiązań usługodawcy i warunków zerwania umowy w przypadku nie wywiązywania się jego z niej.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

andamel

Użytkownik

Post15 lip 2012, 22:16

ja nic nie znalazłem w umowie takiego... jutro zrobię skana i wstawię na forum :)

Awatar użytkownika
rokko

Administrator
Kontaktowanie:

Post17 lip 2012, 13:21

Zwykle w umowie i tak formułują to jako "do" maksymalnej prędkości a nie że tyle i tyle Twoje łącze wyciągnie, sugeruję jeszcze raz poszukać w umowie podobnych sformułowań, jeśli ich nie ma można zacząć działać. Swoją drogą od takich spraw jest rzecznik praw konsumentów.
Poradniki informatyczne »» Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Na stronie znajdziesz porady komputerowe a także informacje dotyczące technik promowania serwisów WWW, ciekawe narzędzia dla marketingowców. Zapraszam!

Promocja sklepów, Optymalizacja stron, Pozycjonowanie w Google »» kontakt<małpa>techformator.pl
W sprawach IT nie pomagam na PW

andamel

Użytkownik

Post25 lip 2012, 02:15

załatwiłem sprawę w ten sposób iż poszedłem z umową do Dialogu i na "pałę" że tak powiem brzydko, rzuciłem teczkę i mówię "nie da się opisać tego co się u Was dzieje, od lutego powinno być u mnie conajmniej 10mb łącza mam zaledwie 1-3mb dzwonie na infolinie i jakaś za przeproszeniem Małpa mówi mi że jest coś nie tak u mnie w laptopie... wydałem majątek na skanowanie inne update aby poprawić wydajność i usunąć wirusy, każdy test nie wykazał złośliwych robaków, więc nie wiem dlaczego jeszcze z Wami nie zerwałem umowy, a właśnie skoro jużprzy tym jesteśmy, chciałbym aby pani szybko przygotowała druczek o rozwiązaniu umowy łącza 10mb, którego zaznaczam jeszcze raz że nie mam, na Nazwisko **** adres **** w ZG, w trybie natychmiastowym ponieważ od wczoraj jestem szczęśliwym posiadaczem łącza 80mb od waszego konkurenta TP i sobie chwalę nie musze prosić o nic, podpisałem umowę i mam to co jest w umowie..."

babka :ugeek: takie oczy, nie wiedziała co ma powiedzieć wklepała wszystko w komputerek, i słysze tylko "tak widzę że pan dzwoni do nas prawie codziennie, i zgłasza nie taką siłe łącza jaka powinna być, ale to nei powód do rozwiązania umowy"

- chyba pani jest śmieszna ?! czy jest możliwość rozmowy z pani bezpośrednim przełożonym ?
- niestety nie ma chwilowo
- to proszę aby pani Go natychmiast tutaj ściągnęła albo wychodzę i udaje się bezpośrednio do organów przeznaczonych do zajmowania się sprawami takimi jak moja, i mogę spokojnie stwierdzić że nie skończy się to na "rabacie 100% za jeden miesiąc wstecz"
- ale z kierownikiem nie załatwi pan niczego takiego
- w takim razie niech Pani ogarnie szybko temat bo ja mam już po dziurki w nosie tego wyczekiwania i wklepywania cyferek w telefonie muzykę by normalną ustawili...

po około 10min przyszła cudowna pani kierownik, która zaprosiła mnie do swojego pokoju - gabinetu, nie powiem fotel miala slodziuśki x)

po 30min, rozmowy i wydzwaniania po ludziach z Dialogu, okazało się że przyjdzie ktoś i wymieni mi modem bo może akurat to nie laptop, <jakbym kur** nie wiedział> jest winny a urządzenie które odbiera sygnał z sieci i wysyła do komputerów w domu...

- dostałem nowy modem, łącze się poprawiło o 100% więc na dzień dzisiejszy mam 20mb i zmienioną umowe wraz z ceną łącza <20zł> xD przy czym nie płacę za abonament jeszcze przez 12miesięcy :P akurat już opłaciłem całość przez ostatnie pół roku :P

ps. co się nałaziłem, nadzwoniłem do Nich i naszarpałem nerwów to moje, ale się opłaciło :)

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”