Amilo L1310G - problem z połączeniem wifi

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
madzialena30

Użytkownik

Post18 wrz 2012, 23:33

Witam. Posiadam laptopa FS Amilo L1310G. Do tej pory internet podłączony był z kabla (w tej chwili netiaspot). Niestety wyjeżdżam i muszę uruchomić w nim połączenie wifi. Odnalazłam, że posiada on kartę ATHEROS AR5005G WIRELESS NETWORK ADAPTER. Są również zainstalowane sterowniki (4.1.2.56). Jednak po włączeniu przyciskiem (taki z antenką) sieci bezprzewodowej nic się nie dzieje (zapala się tylko niebieska dioda). Próbowała sobie z tym poradzić poprzez połaczenia sieciowe - jednak po wejściu w nie - nic tam nie ma. Nie wiem co dalej robić. Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam Magdalena.

Awatar użytkownika
cosik_ktosik

Administrator
Kontaktowanie:

Post19 wrz 2012, 00:07

Zobacz na płycie ze sterownikami czy nie ma tam oprogramowania do HotKey-ów. Ewentualnie przejrzyj na stronie producenta.
Hotfix
Pozdrawiam, cosik_ktosik :)

madzialena30

Użytkownik

Post19 wrz 2012, 19:29

Witam. Na płycie ze sterownikami nie mam oprogramowania do HotKey-ów. Jutro poszukam na stronie producenta. Może to ma jakieś znaczenie ale mam zainstalowanym Power Manager dla FS. Bez tego po wciśniećiu przycisku z antenką nie działo się zupełnie nic. Dopiero po zainstalowaniu tego programu zapaliła się dioda.
Pozdrawiam Magdalena

-- 19 wrz 2012, 19:29 --

Witam. Na stronach producenta niestety nic nie znalazłam. W necie na różnych forach znalazłam informację, że wifi w tym modelu odpala za pomocą programu Odyssey Client lub Jiwire, jednak nie potrafię namierzyć tych programów. Ktoś może coś słyszał o nich lub wie jak i gdzie ich szukać?
Pozdrawiam Magdalena

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”