Witam,
Ostatnio zacząłem interesować się zakupem anteny wifi. Wszystkie anteny które widziałem mają wtyk do bezpośredniego wpięcia do karty sieciowej. Niestety ja mam laptopa, który nie ma wyprowadzonego wtyku (chyba żaden nie ma), a nie mam zamiaru go rozkręcać. Moje pytanie: czy są anteny na usb/ethernet lub inne popularne?
Pozdrawiam.
Antena wifi na usb?
-
- cosik_ktosik
- Kontaktowanie:
Antena wifi na usb?
Nie ma anten na USB. Są tylko całe adaptery, czyli zewnętrzne karty WiFi z odkręcanymi antenami. Jutro albo jeszcze dziś pojawi się recenzja bardzo fajnej karty na USB jaką właśnie mamy w testach. Moim zdaniem godna polecenia.
- Maverick
Antena wifi na usb?
Podpinam się pod temat.
Mam laptopa (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników). Dzięki WiFi wykrywam niezabezpieczoną sieć (hotspot) i chciałbym się z nią połączyć. Niestety siła sygnału jest zbyt niska (1/5), nadajnik znajduje się ok. 100m od domu. Możecie coś doradzić? Zakup anteny itp.
Mam laptopa (Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników). Dzięki WiFi wykrywam niezabezpieczoną sieć (hotspot) i chciałbym się z nią połączyć. Niestety siła sygnału jest zbyt niska (1/5), nadajnik znajduje się ok. 100m od domu. Możecie coś doradzić? Zakup anteny itp.
- XMan
Antena wifi na usb?
Hm... słaba siła sygnału.
- ale tj. bardzo blisko.
Może pomóc lepsza antena (nie jestem w temacie).
Sprawdzałeś program WeFi 4.0.1.0
Dodatkowo temat :
sieci-komputerowe/problem-z-polaczeniem-sie-z-niezabezpieczona-siecia-t6377.html
nadajnik znajduje się ok. 100m od domu
- ale tj. bardzo blisko.
Może pomóc lepsza antena (nie jestem w temacie).
Sprawdzałeś program WeFi 4.0.1.0
WeFi to ciekawy program do zarządzania połączeniem bezprzewodowym. Potrafi wyszukiwać sieci bezprzewodowe i łączyć się z nimi.
Dodatkowo temat :
sieci-komputerowe/problem-z-polaczeniem-sie-z-niezabezpieczona-siecia-t6377.html
rokko pisze:To że sieci są niezabezpieczone to jeszcze nie oznacza, że możesz się do nich swobodnie podpiąć. Na pewno udostępnianie internetu odbywa się na zasadzie filtracji MAC adresów.
PS. Podpinanie się pod cudzą, prywatną sieć jest kradzieżą.
- Maverick
Antena wifi na usb?
XMan pisze:Hm... słaba siła sygnału.
nadajnik znajduje się ok. 100m od domu
- ale tj. bardzo blisko.
wydaje mi się że WiFi w moim laptopie to zwykły badziew.
sieci-komputerowe/wifi-wysoka-temperatura-i-czesciowe-zawieszenie-systemu-t5390.html
gdy ściągałem net od znajomego na stancji (net z UPC, temat powyżej) siłę sygnału miałem 5/5 tylko wtedy gdy mój laptop znajdował się nie dalej niż 5 metrów od routera (wliczając dwie ściany z cienkimi drzwiami).
XMan pisze: rokko napisał(a):To że sieci są niezabezpieczone to jeszcze nie oznacza, że możesz się do nich swobodnie podpiąć. Na pewno udostępnianie internetu odbywa się na zasadzie filtracji MAC adresów.
PS. Podpinanie się pod cudzą, prywatną sieć jest kradzieżą.
Dzisiaj połączyłem się z tą siecią, niestety sygnał jest zbyt słaby abym mógł cokolwiek zrobić.
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
- lewy
-
- Reklama