Błąd wtyczek w przeglądarce

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik
Posty: 911
Rejestracja: 26 kwie 2012, 21:23

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post20 maja 2012, 15:37

Od jakiegoś czasu w przeglądarce Chrome v. 19 dość często wyskakuje mi okienko, że wtyczka Shockwave Flash nie odpowiada lub uległa awarii oraz aktualnie przeglądane strony nie odpowiadają lub ogólnie jakiś plugin nie odpowiada chyba przez tę wtyczkę. I są dwie opcje do wyboru zakończyć działanie wtyczki lub zaczekać . Problem staje się coraz bardziej uciążliwy, czy to jest związane ze zbyt dużą ilością otwieranych stron, co robić ? :o :o

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8080
Rejestracja: 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post20 maja 2012, 15:54

Mi tez , moze nie często ale raz na rok sie zdarzy :D czyściłeś pliki cache z foleru przeglądarki?

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik
Posty: 911
Rejestracja: 26 kwie 2012, 21:23

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post20 maja 2012, 21:28

Nie jeszcze nie miałem tej okazji wyczyścić pamięci podręcznej w Chrome.

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8080
Rejestracja: 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post20 maja 2012, 21:33

Włącz widok pokazywania ukrytych plików, wejdz w lokalizacje z tego co pamiętam w xp:
C:\Documents and Settings\<nazwa_użytkownika>\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\User Data\Deafault\Cache i usuń pliki które się tam znajdują.

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik
Posty: 911
Rejestracja: 26 kwie 2012, 21:23

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post23 maja 2012, 13:50

Zrobiłem tak w Chrome i to powinno zadziałać, czy coś jeszcze ? A jeszcze jest coś takiego, że czy nie powinienem zwiększyć rozmiaru pamięci stronicowania (wirtualnej) w Win XP bo przy większej ilości stron wolno się one wczytują lub nie odpowiadają ? Pamięć fizyczna to 512 MB. W tej chwili mam ustawione na opcję rozmiar kontrolowany przez system. Czy powinienem przejść na jakąś wartość liczbową bo obecny efekt jest mało zadawalający ? To dotyczy różnych przeglądarek. :clever: :lol: :faja:

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8080
Rejestracja: 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post23 maja 2012, 14:02

Co do pamięci wirtualnej tutaj masz fajnie przedstawione jak ustawić:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

manitu pisze: Win XP bo przy większej ilości stron wolno się one wczytują lub nie odpowiadają ? Pamięć fizyczna to 512 MB.

512 ram jak na dzisiejsze czasy to mało ;/ napewno działa ci antywirus i jakieś inne usługi ;p tak więc ma to prawo wszystko zamulać.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13339
Rejestracja: 30 lis 2008, 01:40

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post23 maja 2012, 14:54

Pamięć fizyczna to 512 MB.

Bardzo mało :(
Dołóż min. 1 GB.

Start --> Panel sterowania --> System -> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :

kliknij aby powiększyć:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Zrobiłem tak w Chrome i to powinno zadziałać, czy coś jeszcze ?

Czyściłeś komputer programem CCleaner który polecałem Tobie w innym temacie ?
post99410.html#p99410
Czyści jednocześnie pliki cache ze wszystkich przeglądarek oraz inne ;)

Użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język (language) --> Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
manitu

Użytkownik
Posty: 911
Rejestracja: 26 kwie 2012, 21:23

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post23 maja 2012, 23:00

Dziękuję XMan, bardzo sobie cenię twoje porady i wskazówki CCleanera używam i muszę powiedzieć, że jest świetny, wszechstronnie funkcjonalny no i przede wszystkim niezwykle szybki.
Co do zwiększenia rozmiaru pamięci do np. 1 GB to by trzeba chyba rozkręcić jednostkę centralną i coś tam wymienić - nieprawdaż ...?
Te screeny, które pokazałeś to czego miałyby dotyczyć, ja mam tam zaznaczone wszystkie opcje...?
Drugiego programu jeszcze nie próbowałem ale postaram się go sprawdzić. :jupi: :woot: :cry:

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
Posty: 13339
Rejestracja: 30 lis 2008, 01:40

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post24 maja 2012, 12:40

Te screeny, które pokazałeś to czego miałyby dotyczyć, ja mam tam zaznaczone wszystkie opcje...?

Zaznacz tylko 6 pozycji (widoczne na screenach), reszta niepotrzebne a komputer będzie lepiej działać.
Zawsze tak robię na każdym komputerze z Windows XP.
Drugiego programu jeszcze nie próbowałem ale postaram się go sprawdzić.

Eusing Free Registry Cleaner podobnie czyści rejestr jak CCleaner z tym że jest dokładniejszy o czym się przekonasz.

aneczka04

Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 12 kwie 2012, 01:45

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post30 maja 2012, 09:22

Witam.
Mam taki sam problem. Nawet kilka razy dziennie wyskakuje mi ten komunikat:
'wtyczka shockwave flash uległa awarii'
Czyszczenie CCleaner nie pomogło :/
Możecie mi jakoś pomóc? :?

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8080
Rejestracja: 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post30 maja 2012, 10:39

aneczka04 pisze:'wtyczka shockwave flash uległa awarii'

Możesz sprawdzic taki sposób, wpisz w pasek przeglądarki chrome takie cos:
chrome://plugins

gdy pojawi się strona naciśnij po prawo plusik przy szczegóły.
Następnie na liście znajdz wpis flash (3files) i pod nim będzie:
Shockwave Flash 11.2 r202 (czyli pierwszy wpis) i daj wyłącz.
Zobacz czy coś pomogło.

aneczka04

Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 12 kwie 2012, 01:45

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post30 maja 2012, 16:20

no to co sie stało mnie zaskoczyło :O zaczęło dziwnie ścinać muzykę w chrome, na każdej stronie, po włączeniu ustąpiło ;) czyli nic z tego :)

Awatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
Posty: 8080
Rejestracja: 18 lut 2009, 12:54
Lokalizacja: Wrocław
Kontaktowanie:

Błąd wtyczek w przeglądarce

Post30 maja 2012, 16:46

Próbowałas wyłączać po kolei również dwa kolejne wpisy?? Czyściłaś cache przeglądarki?



  • Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”



Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość