Błąd wtyczek w przeglądarce

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez manitu » 20 maja 2012, 14:37

Od jakiegoś czasu w przeglądarce Chrome v. 19 dość często wyskakuje mi okienko, że wtyczka Shockwave Flash nie odpowiada lub uległa awarii oraz aktualnie przeglądane strony nie odpowiadają lub ogólnie jakiś plugin nie odpowiada chyba przez tę wtyczkę. I są dwie opcje do wyboru zakończyć działanie wtyczki lub zaczekać . Problem staje się coraz bardziej uciążliwy, czy to jest związane ze zbyt dużą ilością otwieranych stron, co robić ? :o :o
Avatar użytkownika
manitu

Stały bywalec
 
Posty: 902
Dołączył(a): 26 kwi 2012, 20:23
Kasa: 1,272.50

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez djkamil09061991 » 20 maja 2012, 14:54

Mi tez , moze nie często ale raz na rok sie zdarzy :D czyściłeś pliki cache z foleru przeglądarki?
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6794
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez manitu » 20 maja 2012, 20:28

Nie jeszcze nie miałem tej okazji wyczyścić pamięci podręcznej w Chrome.
Avatar użytkownika
manitu

Stały bywalec
 
Posty: 902
Dołączył(a): 26 kwi 2012, 20:23
Kasa: 1,272.50

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez djkamil09061991 » 20 maja 2012, 20:33

Włącz widok pokazywania ukrytych plików, wejdz w lokalizacje z tego co pamiętam w xp:
C:\Documents and Settings\<nazwa_użytkownika>\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji\Google\Chrome\User Data\Deafault\Cache i usuń pliki które się tam znajdują.
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6794
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez manitu » 23 maja 2012, 12:50

Zrobiłem tak w Chrome i to powinno zadziałać, czy coś jeszcze ? A jeszcze jest coś takiego, że czy nie powinienem zwiększyć rozmiaru pamięci stronicowania (wirtualnej) w Win XP bo przy większej ilości stron wolno się one wczytują lub nie odpowiadają ? Pamięć fizyczna to 512 MB. W tej chwili mam ustawione na opcję rozmiar kontrolowany przez system. Czy powinienem przejść na jakąś wartość liczbową bo obecny efekt jest mało zadawalający ? To dotyczy różnych przeglądarek. :clever: :lol: :faja:
Avatar użytkownika
manitu

Stały bywalec
 
Posty: 902
Dołączył(a): 26 kwi 2012, 20:23
Kasa: 1,272.50

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez djkamil09061991 » 23 maja 2012, 13:02

Co do pamięci wirtualnej tutaj masz fajnie przedstawione jak ustawić:


manitu napisał(a): Win XP bo przy większej ilości stron wolno się one wczytują lub nie odpowiadają ? Pamięć fizyczna to 512 MB.

512 ram jak na dzisiejsze czasy to mało ;/ napewno działa ci antywirus i jakieś inne usługi ;p tak więc ma to prawo wszystko zamulać.
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6794
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez XMan » 23 maja 2012, 13:54

Pamięć fizyczna to 512 MB.

Bardzo mało :(
Dołóż min. 1 GB.

Start --> Panel sterowania --> System -> Zaawansowane --> Wydajność --> Ustawienia --> Efekty wizualne
- zaznacz tylko 6 pozycji - Zastosuj - OK :

kliknij aby powiększyć:


Zrobiłem tak w Chrome i to powinno zadziałać, czy coś jeszcze ?

Czyściłeś komputer programem CCleaner który polecałem Tobie w innym temacie ?

Czyści jednocześnie pliki cache ze wszystkich przeglądarek oraz inne ;)

Użyj jeszcze Eusing Free Registry Cleaner.
Wybierasz język (language) --> Polish.
Przewiń --> Skanuj rejestr --> Napraw rejestr.

Obrazek
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10509
Dołączył(a): 30 lis 2008, 00:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez manitu » 23 maja 2012, 22:00

Dziękuję XMan, bardzo sobie cenię twoje porady i wskazówki CCleanera używam i muszę powiedzieć, że jest świetny, wszechstronnie funkcjonalny no i przede wszystkim niezwykle szybki.
Co do zwiększenia rozmiaru pamięci do np. 1 GB to by trzeba chyba rozkręcić jednostkę centralną i coś tam wymienić - nieprawdaż ...?
Te screeny, które pokazałeś to czego miałyby dotyczyć, ja mam tam zaznaczone wszystkie opcje...?
Drugiego programu jeszcze nie próbowałem ale postaram się go sprawdzić. :jupi: :woot: :cry:
Avatar użytkownika
manitu

Stały bywalec
 
Posty: 902
Dołączył(a): 26 kwi 2012, 20:23
Kasa: 1,272.50

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez XMan » 24 maja 2012, 11:40

Te screeny, które pokazałeś to czego miałyby dotyczyć, ja mam tam zaznaczone wszystkie opcje...?

Zaznacz tylko 6 pozycji (widoczne na screenach), reszta niepotrzebne a komputer będzie lepiej działać.
Zawsze tak robię na każdym komputerze z Windows XP.
Drugiego programu jeszcze nie próbowałem ale postaram się go sprawdzić.

Eusing Free Registry Cleaner podobnie czyści rejestr jak CCleaner z tym że jest dokładniejszy o czym się przekonasz.
" Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje"
Moje utwory muzyczne

Kliknij i nakarm głodne dziecko:
http://www.pah.org.pl/nasze-dzialania/8/pajacyk
Avatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator
 
Posty: 10509
Dołączył(a): 30 lis 2008, 00:40
Blog: Zobacz Blog (2)

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez aneczka04 » 30 maja 2012, 08:22

Witam.
Mam taki sam problem. Nawet kilka razy dziennie wyskakuje mi ten komunikat:
'wtyczka shockwave flash uległa awarii'
Czyszczenie CCleaner nie pomogło :/
Możecie mi jakoś pomóc? :?
aneczka04

Użytkownik
 
Posty: 47
Dołączył(a): 12 kwi 2012, 00:45
Kasa: 87.00

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez djkamil09061991 » 30 maja 2012, 09:39

aneczka04 napisał(a):'wtyczka shockwave flash uległa awarii'

Możesz sprawdzic taki sposób, wpisz w pasek przeglądarki chrome takie cos:
chrome://plugins

gdy pojawi się strona naciśnij po prawo plusik przy szczegóły.
Następnie na liście znajdz wpis flash (3files) i pod nim będzie:
Shockwave Flash 11.2 r202 (czyli pierwszy wpis) i daj wyłącz.
Zobacz czy coś pomogło.
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6794
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez aneczka04 » 30 maja 2012, 15:20

no to co sie stało mnie zaskoczyło :O zaczęło dziwnie ścinać muzykę w chrome, na każdej stronie, po włączeniu ustąpiło ;) czyli nic z tego :)
aneczka04

Użytkownik
 
Posty: 47
Dołączył(a): 12 kwi 2012, 00:45
Kasa: 87.00

Błąd wtyczek w przeglądarce

Postprzez djkamil09061991 » 30 maja 2012, 15:46

Próbowałas wyłączać po kolei również dwa kolejne wpisy?? Czyściłaś cache przeglądarki?
Avatar użytkownika
djkamil09061991

Globalny Moderator
 
Posty: 6794
Dołączył(a): 18 lut 2009, 11:54
Lokalizacja: Lubań
Blog: Zobacz Blog (6)
    Windows 7Chrome
 



  • Reklama

Powrót do Sieci komputerowe



 


  • Related topics
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość