Ciągła konfiguracja routera. -
-
Wczoraj miałem taki przypadek, że wyłączył się sam komputer.. dziwne, z początku myślałem, że prądu nie było przez sek ale dobra mniejsza z tym. Włączyłem komputer i mój router nie mógł się połączyć z internetem, miałem zapalone wszystkie diody. Zrobiłem od nowa konfiguracje routera i internet działał prawidłowo. Dzisiaj włączając komputer znowu mi nie działał internet. Co się mogło stać? Jest to niedawno kupiony router Asus DSL-10. Mam neta w netii.
- seba86mu
Zresetuj router przyciskiem Reset (koło anteny), po czym dokonaj jego konfiguracji. Sprawdź czy zapamiętuje ustawienia.
Jeżeli reset nie pomoże, to spróbuj zaktualizować firmware routera z poziomu jego menu.
Przedtem jednak przywróć router do ustawień fabrycznych, potem zaktualizuj firmware, po czym dokonaj jego konfiguracji.
Czy po dokonaniu zmiany konfiguracji dokonujesz w ogóle zapisu przed wyjściem z menu routera ?
Jeżeli reset nie pomoże, to spróbuj zaktualizować firmware routera z poziomu jego menu.
Przedtem jednak przywróć router do ustawień fabrycznych, potem zaktualizuj firmware, po czym dokonaj jego konfiguracji.
Czy po dokonaniu zmiany konfiguracji dokonujesz w ogóle zapisu przed wyjściem z menu routera ?
-
Z tego wszystkiego nie próbowałem zaktualizować firmware.. Co do zapisu ustawień to robiłem chyba dwa razy, ale to nic nie dawało. Teraz jak włączam to tylko konfiguruje i zamykam. Może coś źle robię..
- seba86mu
Kosiash pisze:Z tego wszystkiego nie próbowałem zaktualizować firmware
Więc spróbuj wykonać aktualizację.
Pobierz oraz rozpakuj najnowsze firmware dla Twojego routera -> Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Wejdź w menu konfiguracji routera.
Otwórz sekcję Advanced Setting:
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników
Kliknij Firmware Upgrade.
W sekcji New Firmware File kliknij na Browse.
Wskaż klik DSL-N10_1.0.3.2.trx z pobranego i rozpakowanego wcześniej archiwum firmware.
Kliknij Upload.
Po zakończeniu aktualizacji firmware wyjdź z ustawień, wyłącz router, odłącz od zasilania i wciśnij przycisk Reset na ponad pięć sekund celem zresetowania ustawień.
Włącz router i dokonaj konfiguracji.
-
- Reklama