Czy internet 20mb/s potrzebuje światłowodów ?

Wszystko co jest związane z sieciami komputerowymi
Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post08 lut 2011, 20:14

Czarno to opisujesz Xman, nie są od tego, żeby oszukać, a od tego, żeby sprawdzić i powiedzieć jaki jest stan faktyczny.

Pod błękitną linią sprawdzali trzy razy że mogę mieć 10/1 Mb. a okazało się że faktycznie jedynie 2/256.
W skrócie :
1. Dawno temu nie wyłączyli mi "niebezpiecznych" numerów, pomimo że kazałem - zapłaciłem 470 zł.
2. Teraz obiecali 10/1 Mb. z TV, ktoś za mnie podpisał umowę, zabrał sprzęt a ja teraz muszę się tłumaczyć
i płacić.
Andziorka
urodziła się w czepku, takie jest moje zdanie :)
Odnośnie TP.SA. to nie zmienię zdania :(
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 21:39

Pod błękitną linią sprawdzali trzy razy że mogę mieć 10/1 Mb. a okazało się że faktycznie jedynie 2/256.

Błękitna linia to nie technicy i Ci spod błękitnej linii NIGDY nie wykonają dobrych pomiarów, bo nie mają do tego predyspozycji. Sami mi tak mówili. Przyjechać musi do Ciebie technik i OSOBIŚCIE sprawdzić, nie przez telefon.
Napisałeś:
Najpierw niech fachowcy sprawdzą przepustowość łącza ale i tu mogą Ciebie oszukać.
Powiedzą że możesz mieć 20 Mb a później się okaże że nic więcej co teraz masz a będziesz "płakać i bulić"

A u Ciebie fachowiec nie był, tylko ktoś z błękitnej linii powiedział, teoretycznie, a tak na prawdę technik i fachowiec powinien być u Ciebie i sprawdzać.

Teraz obiecali 10/1 Mb. z TV, ktoś za mnie podpisał umowę, zabrał sprzęt a ja teraz muszę się tłumaczyć i płacić.

O tym już pisałam. Takie przypadki się zdarzają, ale nie są celowe, ani nie służą pogrążeniu klienta. Wystarczy grafolog, taki sądowy, za którego nie zapłacisz i po kłopocie.

urodziła się w czepku, takie jest moje zdanie :)

Nie znasz mnie nawet więc takie sugestie z kosmosu proponuję zachować dla siebie, bo jeśli zechce mi się opisywać w jakim 'czepku' się urodziłam i jak wygląda moje życie, to może Ci być po prostu zwyczajnie w świecie głupio, że tak stwierdziłeś :)
'Oto dzień zwycięstwa nad rozumem, głupiej wrażliwości Twej..'

Awatar użytkownika
Dżon Lemon

Użytkownik

Post08 lut 2011, 22:06

XMan pisze:
1. Dawno temu nie wyłączyli mi "niebezpiecznych" numerów, pomimo że kazałem - zapłaciłem 470 zł.

Dialery, o których zapewne mówisz, nie działają i nigdy nie działały na neostradzie, gdyż nie wybiera ona żadnego numeru.

Awatar użytkownika
XMan

Globalny Moderator

Post08 lut 2011, 22:10

Andziorka
Nie pisałem wszystkiego.
Technicy byli na centrali i nie musieli przyjechać do mnie.
Jeszcze by tu dużo pisać ale nie będę spamować ponieważ to nie mój temat.
Swój temat zamykam :
sieci-komputerowe/problem-z-dostawcami-internetu-jaki-wybrac-t10909.html
Pierwsze w życiu słyszę że ktoś się obraża za powiedzenie "w czepku urodzony/a", powinnaś się cieszyć :(
Przepraszam.
Kto pyta - nie błądzi, kto szuka - znajduje.
Obrazek
Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Kontaktowanie:

Post08 lut 2011, 22:14

Pierwsze w życiu słyszę że ktoś się obraża za powiedzenie "w czepku urodzony/a", powinnaś się cieszyć :(
Przepraszam.

Nie obrażam się, to nie w moim stylu. Jednak na nadmiar szczęścia nie cierpię, dlatego Twoje mylne stwierdzenie mnie nie cieszy, jedynie irytuje jak ktoś kto mnie nie zna może tak powiedzieć. A to, że nie miałam jako takich problemów z Neostradą też szczęściem nie jest, znam wielu ludzi, którzy podzielają moje zdanie. :)

Nie pisałem wszystkiego.
Technicy byli na centrali i nie musieli przyjechać do mnie.

To ja już nie wiem. Nie pisałeś, czy nie było, czy teraz sobie o tym przypomniałeś. Nie ważne, to i tak inny temat. I zaczął się z niego robić offtop. Także ja już nic nie piszę. :D

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post10 lut 2011, 18:25

Andziorka
to twoje słowa
Czarno to opisujesz Xman, nie są od tego, żeby oszukać, a od tego, żeby sprawdzić i powiedzieć jaki jest stan faktyczny. Spotykałam się z tymi Panami kilkakrotnie i zawsze byli wobec mnie/znajomych w porządku. Kitu nie wciskali.

a przecież to legalna banda
kumplowi przyszli założyli neta 6mb/s
a okazało się że jego łącze ma maksymalną przepustowość 2mb/s
ale to monterzy powiedzieli po instalacji
wie pan ma pan umowe na 6mb/s ale łącze obecne ma maksymalną przepustowość 2mb/s
po modernizacji Lini będzie pan miał pełna przepustowość

czy to jest porządna firma
dodam ze przy podpisaniu umowy twierdzili że jest taka możliwość i linia obsługuje takie łącze
wiec podpisał
przyjechali po 2tygodniach
a zapytał kiedy będzie ta przebudowa linii
to odpowiedzieli że przewidują do 2020 roku
HAHA
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
Andziorka

VIP+
Kontaktowanie:

Post10 lut 2011, 19:52

a przecież to legalna banda

cóż, każdy ma inne doświadczenia, nigdy mnie nic takiego z ich strony nie spotkało, znajomych także nie - jasna sprawa, że zdarzają się osoby niekompetentne, norma, życie.

Awatar użytkownika
janpas

Globalny Moderator
Kontaktowanie:

Post10 lut 2011, 22:24

i oby tak zostało
wszędzie są ludzie i ludziska
Grunt to spokój
pomyśl dwa razy zanim zrobisz coś raz

Dostępne tylko dla zarejestrowanych użytkowników Szczęśliwego Nowego Roku

Awatar użytkownika
Lena

Globalny Moderator

Post12 lut 2011, 22:15

po pierwsze mają aplikację do sprawdzania jaka przepustowość łącza jest możliwa, powiedzą Tobie nawet ile metrów znajduje się Twój dom od centrali, nie powinno być więcej jak kilometr aby mieć 20Mb/s czy coś takiego

po drugie na centrali jest ograniczona liczba urządzeń i jeżeli jest mała mieścina każdy ma neo to potem są kwiatki że łącza nie są wydajne, więc u nich wychodzi że możesz mieć 20Mb/s , ale niestety centrala nie ma technicznej możliwości, zła infrastruktura etc.

jeżeli stwierdzą że nie ma technicznej możliwości to jest opcja zejścia na niższy abonament co by nie przepłacać za coś czego nie mogą dostarczyć, błękitna linia rozmawiamy z doradcą powinno się dać załatwić

mają oni dział sprzedaży, wciskają oni tam kity że pójdzie nie widząc nic, liczy się podpisana umowa (niestety)

Teraz obiecali 10/1 Mb. z TV, ktoś za mnie podpisał umowę, zabrał sprzęt a ja teraz muszę się tłumaczyć i płacić.

zażądaj kopii podpisanej umowy, udowodnij że to nie Twój podpis, zdarzały się podobne przypadki od kiedy rozwożą umowy kurierem

• Reklama

Wróć do „Sieci komputerowe”